10:04:15 26.05.2020
 
Stiri

„Pro Imobil” cere CNA, Procuraturii și FISC-lui să grăbească investigațiile în privința lui Vladislav Musteață: „Ne șantajează angajații”

Anticorupție 18.09.2019 17:02 Vizualizări3069 Autor: Ziarul National


„Pro Imobil” cere CNA, Procuraturii și FISC-lui să grăbească investigațiile în privința lui Vladislav Musteață: „Ne șantajează angajații”

„Pro Imobil Company” SRL îl acuză pe fondatorul brandului „Pro Imobil”, Vladislav Musteață, care în prezent nu mai are niciun raport juridic cu compania respectivă, că ar exercita „măsuri de constrângere fără precent asupra colaboratorilor și partenerilor” companiei.

„Prin abuz de încredere și promisiuni financiare tentante, dar ilegale, acesta a atras în schema sa infracțională zeci de agenți imobiliari cu care „Pro Imobil Company” are semnate contracte de colaborare. În termeni mai simpli, Vladislav Musteață cumpără imobile din banii săi, le înregistrează pe numele agenților noștri, apoi le vinde la un preț mult mai mare. Majoritatea sumelor sunt colectate cash, apoi sunt scoase din R. Moldova”, se arată într-un comunicat de presă al Companiei „Pro Imobil Company SRL”.

Potrivit sursei citate, acțiunile acestuia „aduc prejudicii în proporții deosebit de mari bugetului public, prin neachitarea impozitelor ce derivă din sutele de tranzacții imobiliare”.

„De neînțeles este faptul cum Vladislav Musteață își continuă activitățile ilegale, deși are la activ 4 cauze penale pornite penreu evaziune fiscală. Mai mulți colaboratori ne spun că dânsul operează cu argumentul condamnabil că „în republică e haos și că nimeni nu are timp acum să se ocupe de ceea ce fac agenții Pro Imobil”. Cel mai grav este faptul că el atrage după sine persoane fizice despre care refuzăm să credem că au intenții infracționale. Exemplul fostei sale menajere sau al fostei sale soacre, doamne care s-au pomenit cu zeci de apartamente înregistrate pe numele lor și cu datorii de milioane la FISC, poate fi adus în cazul multor alte persoane care azi figurează în diferite cauze penale”, mai arată sursa citată.

„Pro Imobil Company” SRL mai susține că gravitatea situației a ajuns într-un punct critic, mai ales că cei aproape 300 de agenți imobiliari ai săi „lucrează astăzi pe străzi și semnează tranzacții imobiliare în portbagajul mașinilor personale”.

„Cei care vin la sediul companiei sunt sunați și contrânși de către Vladislav Musteață. Asemenea detalii sunt desprinse din materialul probant pe care l-am acumulat și care deja a fost trimis astăzi către CNA, Procuratură și FISC. Aceste lururi le-au fost comunicate într-o ședință operativă și angajaților noștri care vin la oficiu își exprimă dezacordul față de activitățile ilegale și comportamentul inadecvat al lui Vladislav Musteață. În lumina celor expuse mai sus, facem apel către autoritățile responsabile să ia în considerare gravitatea situației și să acționeze de o manieră operativă. În caz contrar, o companie care asigură sute de locuri de muncă și achită toate taxele la stat, riscă să intre în faliment”, precizează sursa citată.

Autorii comunicatului de presă atrag atenția mijloacelor mass-media să țină cont de faptul că e vorba de două companii diferite. „Pro Imobil Grup” este compania fondată de Vladislav Musteață și care în prezent se află în proces de insolvabilitate, având sechestre pe bunuri în valoare de circa 50 de milioane de lei, iar „Pro Imobil Company” este firma care gestionează actualmente brandul „Pro Imobil”. În prezent, Vladislav Musteață nu are niciun raport juridic cu „Pro Imobil Company”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

22.05.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Numai protejându-l p...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md