03:42:12 13.11.2019
 
Stiri

Președintele Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică nu încurajează comportamentul lui Gheorghe Petic, care a fugit de la judecată, dar pune ieșirea pe seama stării psihice a acestuia

Anticorupție 18.07.2019 11:01 Vizualizări1239 Autor: Ziarul National
Președintele Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică nu încurajează comportamentul lui Gheorghe Petic, care a fugit de la judecată, dar pune ieșirea pe seama stării psihice a acestuia

Președintele Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan, nu încurajează comportamentul lui Gheorghe Petic, condamnat la trei ani și jumătate pentru viol, care a fugit ieri de la ședința de judecată de la Curtea de Apel Chișinău și a anunțat că nu se mai întoarce în penitenciar.

„Comportamentul de ieri al colegului nostru sigur că nu poate fi încurajat. Înțeleg că a fost o acțiune impulsivă, de moment, o stare de afect probabil, ca reacție la o decizie injustă a unui complet de judecată (magistrații Curții de Apel nu au dat curs cererii avocaților ca Petic să fie eliberat din arest - n.r.). Gheorghe Petic se află de nouă luni în penitenciar, se consideră nevinovat și noi considerăm că este nevinovat, pentru că până acum nu a fost adusă nicio probă concludentă care ar demonstra vinovăția lui Petic. Acesta este torturat fizic și moral și e cu psihicul la pământ”, a declarat astăzi la Parlament Chiril Moțpan, după ce acesta l-a convins ieri pe Petic să revină în sala de judecată.

Astăzi, Gheorghe Petic va fi adus din nou la Curtea de Apel Chișinău.

Moțpan crede că ceea ce i se întâmplă fostului lider PPDA de la Ungheni este o încercare de „a-i închide gura” lui Petic, după ce acesta a dezvăluit mai multe scheme de contrabandă cu țigări peste Prut, în care ar fi fost implicați foști factori de decizie de la Ministerul de Interne.

De altfel, spune Moțpan, la comisia pe care o conduce sunt prezentate zinic documente și probe despre schemele de contrabandă de pe timpul guvernării democrate, cu țigări, chihlimbar sau alcool etilic, în care interesele grupărilor criminale s-au „împletit” cu cele ale unor demnitari de la Ministerul Afacerilor Interne și Serviciul Vamal. Deputatul a promis să facă publice numele acestora mai târziu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Teodor 18.07.2019 11:30

Conform Codului Penal Articolul 317 al. (1) Evadarea din locurile de deţinere, săvîrşită de persoana care execută pedeapsa cu închisoare, precum şi de persoana care se află sub arest preventiv, se pedepseşte cu închisoare de pînă la 3 ani.

Mircea 18.07.2019 11:40

Dapoi asta striga libertate lui Petic sau compania electorala a trecut is gata nu mai e nevoie de PR, stai acolo si bea ceai )) Candva Motpan zbera ca va dornmi acolo la usa penitenciarului pana nu va fi eliberat omul nevinovat, amuzant de tot.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
11.11.2019 09:10 Nicolae Negru Iohannis sau Dăncilă? Riscurile turul...

08.11.2019 09:11 Nicolae Negru Furtună în ligheanul politicii de pe Bâc

04.11.2019 09:09 Nicolae Negru De ce a pierdut Andrei Năstase? Bluff...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
SONDAJ // Care este soluția cea mai bună pentru R. Moldova, după demiterea Guvernului Sandu?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md