13:01:46 21.06.2024
Stiri

Premierul Filip a dat asigurări că actuala guvernare are un singur PLAN – parcursul european al R. Moldova să devină IREVERSIBIL

Politică 04.04.2018 10:23 Vizualizări1596 Autor: Ziarul National
Premierul Filip a dat asigurări că actuala guvernare are un singur PLAN – parcursul european al R. Moldova să devină IREVERSIBIL


Prim-ministrul Pavel Filip susține că actuala guvernare este determinată să asigure ireversibilitatea parcursului european al R. Moldova, iar în acest sens „nu vor exista compromisuri”. Declarația a fost făcută în cadrul unei întrevederi cu europarlamentarii din Comisia pentru Afaceri Externe și Comisia pentru Bugete, care se află în vizită de lucru în R. Moldova, în perioada 3-6 aprilie curent.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, premierul le-a spus europarlamentarilor că atât Executivul, cât şi Parlamentul au toată determinarea să mențină drept prioritatea numărul unu - implementarea Acordului de Asociere şi vor continua eforturile comune de realizare a angajamentelor asumate.

„Pentru noi este importantă susținerea în continuare din partea UE. Nu avem planul „A” sau „B”, avem un singur plan - apropierea de UE, astfel încât parcursul european al țării să devină ireversibil”, a punctat Pavel Filip.

De asemenea, oficialul a precizat că Guvernul va îndeplini toate acțiunile convenite pentru alocarea asistenței macrofinanciare din partea UE. Totodată, pentru a asigura o utilizare mai eficientă a asistenței externe a fost schimbat mecanismul de coordonare a acesteia. „În prezent banii publici sunt cheltuiți cu multă prudență și eficiență maximă”, a precizat prim-ministrul.

Europarlamentarii au confirmat dorința de întărire în continuare a cooperării UE cu R. Moldova, pentru ca cetățenii să se bucure de avantajele oferite de apropierea de UE, se arată în comunicatul de presă.

Deputații Parlamentului European au încurajat autoritățile să continue consolidarea statului de drept, a sectorului justiției și mass-media, dar și să investigheze fraudei bancare și, prin urmare, recuperarea activelor fraudate. Nu în ultimul rând, europarlamentarii au solicitat autorităților să asigure condiții pentru desfășurarea unor alegeri parlamentare libere și democratice.

Amintim că scopul vizitei acestei delegații este de a evalua nivelul de implementare a Acordului de Asociere cu UE și a monitoriza eficiența utilizării sprijinului financiar din partea UE.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md