02:59:31 27.05.2024
Stiri

Usatîi ATACĂ de la Moscova. Iată ce a făcut astăzi

Electorala 2014 05.12.2014 16:35 Vizualizări8006 Autor: Galina Munteanu
Usatîi ATACĂ de la Moscova. Iată ce a făcut astăzi gandul.info


Partidul „Patria”, condus de controversatul om de afaceri Renato Usatîi, cere Comisiei Electorale Centrale (CEC) să stabilească faptul că scrutinul parlamentar din 30 noiembrie a avut loc cu încălcări grave și să propună Curții Consituționale invalidarea rezultatelor alegerilor.

Formațiunea politică a depus o contestație la CEC în care a argumentat detaliat „încălcările grave” produse la alegerile parlamentare din 30 noiembrie și insistă ca scrutinul să fie declarat nelegitim.

Reprezentanții partidului menționează că „cea mai mare lovitură” s-a produs pe 26 noiembrie, când Inspectoratul General de Poliție a adresat la CEC o sesizare privind excluderea „Patriei” din cursa electorală. „În aceeași zi, CEC a examinat sesizarea în lipsa noastră, a adoptat hotărârea respectivă și în aceeași zi a remis-o Curții de Apel Chișinău, care a decis nu doar anularea înregistrării Partidului în calitate de concurent electoral, ci și confiscarea în folosul statului a 81 158 506 lei. Ulterior, Curtea Supremă de Justiție a respins recursul partidului și a menținut hotărârea Curții de Apel Chișinău”, se precizează în contestația depusă la CEC.

În aceeași contestație, reprezentanții Partidului „Patria” susțin că „în campania electorală au fost comise și alte încălcări” care au influențat rezultatele alegerilor.

Expunându-și argumentele, reprezentanții partidului solicită CEC să stabilească că în procesul alegerilor parlamentare s-au comis încălcări grave care au influențat rezultatele alegerilor.

„Alegerile parlamentare nu au fost libere și democratice, iar în acest context Partidul Politic „Patria” vine cu propunerea ca CEC la totalizarea rezultatelor scrutinului să recunoască acest fapt și să propună Curții Constituționale invalidarea rezultatelor alegerilor”, se mai precizează în documentul depus la CEC.

Menționăm că Partidul „Patria” a fost exclus din cursa electorală printr-o decizie definitivă a Curții Supreme de Justiție pentru că acesta a folosit ilegal surse financiare de peste hotare în campanie. Curtea a mai a decis confiscarea a peste opt milioane de lei în folosul statului.

Anterior, un alt concurent electoral - Partidul Comuniștilor Reformatori - a solicitat renumărarea voturilor de la alegerile de duminica trecută.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.05.2024 10:20 Ziarul National Nicolae Enciu // Modernizarea economi...

24.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Căutarea unui candid...

20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md