08:26:05 06.12.2021
Stiri

PCRM cere Curţii Constituţionale să declare nule alegerile din 30 noiembrie

Electorala 2014 07.12.2014 08:44 Vizualizări6040 Autor: Galina Munteanu
PCRM cere Curţii Constituţionale să declare nule alegerile din 30 noiembrie


Partidul Comuniştilor din R. Moldova (PCRM) a depus la Curtea Constituţională (CC) o sesizare prin care solicită să fie declarate nule alegerile parlamentare din 30 noiembrie curent.

Potrivit comuniştilor, alegerile din 30 noiembrie au fost organizate şi desfăşurate "cu încălcarea mai multor principii şi drepturi stabilite de legislaţia în vigoare".

Printre încălcările atestate de PCRM este şi proasta funcţionare a Registrului de stat al alegătorului. ,,Operatorii din birourile electorale ale secţiilor de votare au prelucrat informaţia în regim manual şi au înregistrat-o post factum. Partidul Comuniştilor din R. Moldova a semnalat existenţa unui risc serios de exercitare a votului multiplu în ţară şi în străinătate, ceea ce a dus la vicierea gravă a corectitudinii întregului proces electoral”, se precizează într-un comunicat de presă al PCRM.

Un alt argument invocat de comunişti este divergenţa dintre datele preliminare privind rata participării la vot în ziua alegerilor şi rezultatele preliminare ale alegerilor anunţate de Comisia Electorală Centrală.

De asemenea, potrivit PCRM, prezintă "bănuieli rezonabile de falsificare a rezultatelor votării" şi modificarea datelor privind numărul buletinelor de vot declarate nevalabile. ,,Dacă la 1 decembrie curent, potrivit datelor oficiale ale CEC, erau 68 560 de buletine de vot nevalabile, la 3 decembrie curent, numărul buletinelor de vot nevalabile scade la 50 948”, precizează sursa citată.

Precizăm că şi Partidul „Patria”, condus de controversatul om de afaceri Renato Usatîi, a cerut Comisiei Electorale Centrale (CEC) să stabilească faptul că scrutinul parlamentar din 30 noiembrie a avut loc cu încălcări grave și să propună Curții Constituționale invalidarea rezultatelor alegerilor.

Anterior, un alt concurent electoral - Partidul Comuniștilor Reformatori - a solicitat renumărarea voturilor de la alegerile de duminica trecută.

Şi candidatul independent Oleg Brega a contestat la Comisia Electorală Centrală (CEC) şi Curtea Constituţională (CC) rezultatele atribuirii mandatelor de deputat în Parlamentul R. Moldova, în urma alegerilor parlamentare din 30 noiembrie curent, ca fiind contrare Constituției R. Moldova, și a solicitat un mandat în Parlament.


Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Arturo 31.12.2014 13:45

Marilu Henner..A Poster Girl For Veganism!!! By admin in Uncategorized You can follow any reneossps to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md