06:17:56 14.06.2024
Stiri

An Nou cu ghinion pentru PCRM. Încă un grup de consilieri şi primari a părăsit partidul

Politică 31.12.2013 14:18 Vizualizări2254 Autor: Galina Munteanu
An Nou cu ghinion pentru  PCRM. Încă un grup de consilieri şi primari a părăsit partidul


Doi primari din raionul Drochia şi trei consilieri orăşăneşti au anunţat că părăsesc rândurile Partidului Comuniştilor (PCRM) şi aderă la Partidul Democrat (PD).

,,În ultima zi a acestui an, am luat o hotărâre care este un fel de concluzie a implicării noastre în politică. Am decis să susţinem şi să ne alăturăm colegilor noştri care au făcut acest pas ceva timp în urmă. Părăsim Partidul Comuniştilor şi intrăm în echipa Partidului Democrat”, se precizează în declaraţia acestora, semnată de primarul comunei Fântâniţa, raionul Drochia, Valeriu Brinişter, primarul satului Maramonovca al aceluiaşi raion, Eudochia Cazacu, dar şi de consIlierii orăşăneşti Mihail Marcu, Oleg Pulebe şi Tudor Avram.

Potrivit acestora, ultima picătură care a umplut paharul a fost minciuna celor din conducerea PCRM şi atacurile cu care s-au pornit împotriva aleşilor locali şi a unor cadre din conducerea PCRM.

,,Noi nu mai înţelegem cine conduce fostul nostru partid şi încotro îl conduce, dar le spunem că ei degeaba cred că pot dicta şi face ce vor cu oamenii din teritoriu fără să-i asculte, aşa cum s-au deprins de pe când conduceau ţara. Suntem consilieri şi primari de localităţi din raionul Drochia, unde ne-am convins că de lucrat se poate şi vom face mai departe acest lucru cu oamenii din PD. Nu ne putem întoarce în trecut, Republica Moldova trebuie să aibă un viitor spre care a pornit”, se precizează în declaraţia acestora.

Amintim că, ieri, un grup de consilieri raionali din Edineţ a anunţat că părăseşte rândurile comuniştilor şi aderă la Partidul Democrat (PD).

Consilierii îşi motivează decizia prin faptul că toate acţiunile comuniştilor din ultima perioadă sunt îndreptate împotriva poporului.

Tot ieri, primarul oraşului Criuleni, Vitalie Onişciuc, a anunţat că părăseşte PCRM şi aderă la Partidul Liberal Democrat (PLDM).

Săptămâna trecută, un alt grup de consilieri comunişti din Consiliul raional Şoldăneşti şi din Drochia au anunţat că pleacă de la comunişti şi aderă la democraţi.


Top stiri

României îi pasă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

07.06.2024 09:22 Nicolae Negru Nicolae Negru // Începe marea curățenie?

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md