21:39:07 05.03.2021
 
Stiri

Parlamentul ar putea avea ALȚI VICEPREȘEDINȚI: „Se discută acest lucru”

Politică 15.02.2016 13:30 Vizualizări1905 Autor: Ziarul National
Parlamentul ar putea avea ALȚI VICEPREȘEDINȚI: „Se discută acest lucru”


După formarea, la începutul acestui an, a unei noi majorități parlamentare, Parlamentul ar putea numi alți vicepreședinți. Prima vizată poate fi vicepreședinta Liliana Palihovici, care a fost delegată în această funcție de Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM), formațiune care a intrat în opoziție.

Liberal-democrata nu exclude că, odată cu începerea sesiunii de primăvară, se va pune pe tapet schimbarea sa din funcția de vicepreședinte al Legislativului. „Se discută acest lucru. Nu pot să vă spun acum. Dacă va rămâne această formulă, voi continua să fiu vicepreşedinte al Parlamentului. Deciziile se iau cu majoritatea. De obicei, au existat vicepreşedinţi şi de la opoziţie, acum în prezidiu doar eu sunt din partea opoziţiei. Să vedem care va fi decizia majorităţii”, a declarat aceasta într-un interviu pentru Europa Liberă.

În alt context, Liliana Palihovici s-a referit la faptul că deputații urmează să se pregătească serios de alegerile președintelui țării. Deocamdată, vicepreședintele PLDM nu știe care va fi comportamentul fracțiunii vis-a-vis de acest proces.

„Îndată ce Parlamentul îşi începe sesiunea de primăvară, comisia juridică va trebui să vină şi cu propunerea de creare a comisiei pentru alegerea preşedintelui, fiindcă suntem pe ultima sută de metri a mandatului actualului preşedinte. Noi în cadrul partidului nu am discutat încă despre comportamentul nostru ca partid în acest proces”, a spus liberal-democrata.

Sursa citată a mai adăugat că, din cauza schimbărilor în structura grupurilor politice din Parlament, e foarte greu de anticipat dacă se va reuși alegerea președintelui.

„Nealegerea preşedintelui ţării ar face ca problemele cu care ne confruntăm noi să se agraveze şi mai mult. Să nu uităm că nu avem un acord cu FMI, care este unul dintre partenerii cu care noi am putea să mişcăm lucrurile pe mai multe dimensiuni în direcţia corectă. Situaţia economică nu ar avea cum să devină mai bună, dacă preşedintele nu este ales. Şi vă spun de ce. Atunci apare o incertitudine deplină şi la capitolul funcţionarea Parlamentului şi a Executivului, toţi politicienii, toate partidele vor fi axate pe mobilizarea pentru campania electorală. Nealegerea preşedintelui ar avea consecinţe dramatice pentru situaţia financiară, economică, socială a R. Moldova”, a punctat Palihovici.

Vicepreședintele Parlamentului a mai adăugat că actuala guvernare trebuie să facă reformele cerute de partenerii de dezvoltare, iar statul să fie scos din captivitate. „Dacă vor face reformele exact cum ne recomandă instituţiile internaţionale, partenerii europeni, şi vom monitoriza un pic funcţionarea noilor instituţii, vom putea spune atunci dacă sunt ele independente în luarea deciziilor sau ele îşi mai păstrează influenţa politicului”, a punctat Liliana Palihovici.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.03.2021 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // Calea constituțional...

01.03.2021 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce tac ambasadorii

26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md