12:30:08 20.04.2019
 
Stiri

OPINIE // „Deconspirarea legăturilor Ludmilei Kozlovska lovește prin ricoșeu în unii lideri ai opoziției extraparlamentare de la Chișinău”

Politică 17.08.2018 13:23 Vizualizări1034 Autor: Ziarul National
OPINIE // „Deconspirarea legăturilor Ludmilei Kozlovska lovește prin ricoșeu în unii lideri ai opoziției extraparlamentare de la Chișinău”

„Deconspirarea legăturilor Ludmilei Kozlovska, președinta fundației poloneze „Open Dialog”, cu serviciile de informații ale Rusiei și expulzarea ei din Uniunea Europeană lovește prin ricoșeu în unii lideri ai opoziției extraparlamentare de la Chișinău. Deliciul presei fac astăzi fotografiile ei în care aceasta este surprinsă împreună cu Andrei Năstase, Maia Sandu, Ana Ursachi, Natalia Morari etc.”, scrie analistul politic Petru Bogatu, într-un editorial pentru deschide.md.

Potrivit lui, cazul respectiv este foarte încurcat. „Nu-i exclus ca fruntașii PAS și PPDA să nu fi avut habar cu cine au de a face când au participat, pe cheltuiala Ludmilei Kozlovska, la seminarul în susținerea sistemului electoral proporțional în R. Moldova, organizat de fundația poloneză „Open Dialog”. Acest fapt este o circumstanță atenuantă, firește, însă nu spală pata de rușine de pe blazonul celor două partide”, spune acesta.

Bogatu amintește că Fundația „Open Dialog”, gestionată de Kozlobska, este finanțată deoligarhul kazah fugar Muhtar Abliazov. „În patria sa acesta fusese acuzat de omucidere, spălare de bani și jafuri de miliarde. Curios este faptul că el crease la finele anilor 1990 un gen de Laundromat kazah foarte asemănător cu cel constituit în R. Moldova de Veaceslav Platon. La început, pentru a scăpa de pușcărie, Abliazov s-a retras din Kazahstan la Moscova. În capitala rusă s-a simțit în largul său până-n în anul 2009, când, nitam-nisam, și-a luat catrafusele și s-a refugiat în Franța. Magnatul fugar a dat bir cu fugiții nu din proprie inițiativă. A fost trimis în Occident de serviciul de spionaj extern al Rusiei, iar urmărirea lui penală la Moscova nu-i decât un teatru ieftin”.

Ludmila Kozlovska, care se erijează de ani buni într-o luptătoare pentru drepturile omului, dă de bănuit, a adăugat acesta. „Sprijinul acesteia pentru cei nedreptățiți este foarte selectiv. Cu mici excepții, ONG-ul ei a susținut mereu persoane dubioase din Ucraina, Kazahstan, Georgia, majoritatea dintre ele fiind într-un fel sau altul afiliate Kremlinului. Publicaţia britanică Financial Times scrie că „Open Dialog” a pus pasul pe direcția R. Moldova în urma reținerii în Ucraina a lui Veaceslav Platon. Anume Kozlovska l-a prezentat în Occident „pe raiderul numărul 1 din CSI” drept victimă a represaliilor politice.Jurnaliştii englezi afirmă că ONG-ul finanțat de Abliazov a oferit servicii de avocatură şi altor pretinși disidenți din R. Moldova. Printre aceștia se numără interlopul Renato Usatîi, primarul penal al orașului Bălți, politicianul radical, Grigore Petrenco, liderul mișcării extremiste Antifa ș.a.m.d”.

Bogatu crede că Kozlovska pare a fi un fel de Zoia Kosmodemianskaia a războiului hibrid rusesc. „E o piesă mică, insignifiantă, dar indispensabilă și foarte gălăgioasă în angrenajul expansiunii ruse. Așa fiind, Maia Sandu și Andrei Năstase au dat cu oiștea în gard. S-au pomenit într-o companie dubioasă și urât mirositoare”, a conchis sursa citată.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Eugen 17.08.2018 18:36

Si iata ca opozitia asta e legata cu toata mafia asta kgb-ista.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2019 09:16 Nicolae Negru „ACUM” va înlocui PSRM, Plahotniuc aș...

18.04.2019 13:18 Ziarul National Victor Chirilă // Cine și cum va guve...

15.04.2019 09:29 Nicolae Negru Dodon ca rău mai mic

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md