15:14:28 19.05.2024
Stiri

FOTO, VIDEO // „Proeuropeanul” Ion Ceban ar fi fost surprins „la cafea” cu „polit-tehnologii” FSB-ului. Primarul general ar fi consiliat de oamenii Moscovei

Actualitate 01.11.2023 14:24 Vizualizări2368 Autor: Ziarul National
FOTO, VIDEO // „Proeuropeanul” Ion Ceban ar fi fost surprins „la cafea” cu „polit-tehnologii” FSB-ului. Primarul general ar fi consiliat de oamenii Moscovei deschide.md


„Deși se poziționează drept proeuropean, susținător al integrării europene și se declară adept al doctrinei social-democrate de tip european, Ion Ceban ar fi consiliat în continuare de către „polit-tehnologii” (consultanți politici n.r.) ruși”, se arată într-un material semnat de Deschide.md. Portalul a prezentat mai multe fotografii și un video, recepționate pe posta redacției, care ar demonstra că Olga Grak, care s-a implicat în campaniile electorale precedente în favoarea Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), ar avea relații de colaborare și cu edilul capitalei.

Citește și: Socialistul Dodon, DERANJAT de faptul că SIS a deconspirat și reținut liderii unei rețele de SPIONAJ coordonată de FSB: „Să căutați spioni și diversioniști în SIS și Procuratură, unde activează cetățeni ai României și SUA”

Olga Grak a făcut parte din echipa „polit-tehnologilor” ruși trimiși de FSB (Serviciul Federal de Securitate din Rusia – nota red.), care au susținut activ PSRM în campaniile electorale din 2019, 2020 și 2021, oferind socialiștilor servicii de consultanță. Acum un an, primarul general a confirmat că o cunoaște pe Olga Grak și alți consultanți ruși, însă a refuzat să ofere detalii despre activitatea acestora, sugerând jurnaliștilor să ia legătura cu reprezentanții PSRM pentru a afla mai multe detalii, scrie postalul.

Citește și: „Proeuropeanul” Ion Ceban, DESFIINȚAT de Dodon: „Noi știm cum a apărut el în echipa noastră… El a fost IDEOLOGUL partidului și autorul sloganelor: Молдова только с Россией, Молдова только в ЕАЭС, Limba moldovenească, stăpână la ea acasă”

Faptul că Grak colabora cu socialiștii a fost făcut public de RISE Moldova. Atunci, jurnaliștii de investigație au publicat mai multe informații despre colaborarea consultanților trimiși de Kremlin cu socialiștii lui Dodon. Grak, precum și colegii săi, Leonid Gonin și Iuri Gudilin, l-au consiliat și pe Dodon, la care veneau în vizită la Președinție.

Citește și: VIDEO // SIS a deconspirat o nouă rețea de SPIONAJ rus în R. Moldova, care ar fi implicată în acțiuni de TRĂDARE de PATRIE: 500 000 de dolari trimise într-un singur an din Rusia pentru rețeaua coordonată de FSB

Olga Grak și Leonid Gonin

Olga Grak și Leonid Gonin

Olga Grak și Leonid Gonin

Olga Grak și Leonid Gonin

Olga Grak și Leonid Gonin

Olga Grak și Leonid Gonin

Olga Grak, Iuri Gudilin și Leonid Gonin

Olga Grak, Iuri Gudilin și Leonid Gonin

Datele conform cărora Grak îl vizita pe Dodon au fost confirmate pentru Deschide.MD și de reprezentanții SPPS, care înregistrează toate persoanele ce intră în clădirea Administrației Prezidențiale. Astfel, Grak, alături de cel de-al doilea consultant rus, Leonid Gonin, l-au vizitat pe Dodon la data de 18 septembrie 2020 și 26 septembrie 2020.

Citește și: VIDEO // Cine ar fi agenții FSB reținuți de procurori, care au construit o adevărată rețea de SPIONAJ pe teritoriul R. Moldova. Unul dintre aceștia a fost văzut la sediul PSRM alături de Dodon și Ion Ceban

Și Ion Ceban ar fi fost gazda care primea „polit-tehnologii” ruși la Primărie cu brațele deschise, scrie Deschide.md.

Olga Grak și Leonid Gonin

Olga Grak și Leonid Gonin

Olga Grak și Leonid Gonin

Olga Grak și Leonid Gonin

Olga Grak și Leonid Gonin

Olga Grak și Leonid Gonin

Olga Grak și Leonid Gonin

Olga Grak și Leonid Gonin

Citește și: Reacție CINICĂ a Rusiei, după ce SIS a deconspirat și REȚINUT la Chișinău liderii unei rețele de SPIONAJ coordonată de FSB: ,,Rusia, spre deosebire de Occident, respectă suveranitatea altor state și nu se implică în treburile lor interne"

Deși a recunoscut participarea consultanților ruși în activitățile PSRM, Ceban a negat faptul că aceștia au oferit servicii de consultanță și Miscării Alternativa Națională (MAN).

Edilul capitalei a și acționat în instanța de judecată mijloacele media care a preluat informația Trezoreriei de Stat al SUA, conform căreia MAN la fel ar fi beneficiat de susținere din partea consilierilor politici trimiși de FSB.


„Pentru a nu fi deconspirat, Ceban ar colabora cu Olga Grak exclusiv prin mijloace electronice, astfel încât de implicarea rușilor să cunoască un număr cât mai redus de persoane”, subliniază sursa citată.

CITIȚI și VIDEO // Roșca, Dodon și Ion Ceban, eroii unui filmuleț despre „cameleonii” din politica R. Moldova, în interesul Moscovei: „Ceban e cameleon. Ca-me-le-on. Iaca aista-i Ceban Ion”

Reporterii portalului l-au contactat pe primarul general, însă edilul nu a răspuns la apeluri. Totodată, consilierul lui Ion Ceban, Natalia Ixari, fiind întrebată dacă Ceban este consiliat de Grak, a evitat să ofere un răspuns clar, menționând doar că MAN nu are consultanți externi și interni, deși întrebarea nu se referea la MAN, ci exclusiv la Ion Ceban.

„MAN nu are consultanți externi și nici interni în campania electorală și în general. Campania este organizată de efectivul MAN. Am prevenit că pe ultima sută de metri pot apărea tot felul de manipulări și situații intenționat create pentru al denigra pe Ion Ceban și Partidul MAN”, a declarat ea.


Mai multe detalii AICI.


UPDATE // La peste două ore de la publicarea materialului, Ion Ceban a reacționat pe Telegram, repetând aceeași declarație a subalternei sale, Natalia Ixari.

Ceban nu a comentat nici de această dată imaginile în care apare alături de Olga Grak.

„Aceste date au mai fost publicate în spațiul public la care Ion Ceban a răspuns de fiecare dată. Pe ultima sută de metri a campaniei electorale, acțiunile de denigrare sunt tot mai evidente. MAN pledează pentru o campanie corectă atât din partea concurenților electorali, cât și a surselor media. În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a folosi toate mijloacele legale de apărare”, a scris Ion Ceban, inclusiv la persoana a treia despre sine, pe Telegram.


Stiri relevante
19.05.2024 10:33 449 Matrioșka din cutia chinezească
Top stiri
19.05.2024 10:33 423 Matrioșka din cutia chinezească

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md