14:23:02 19.05.2024
Stiri

VIDEO // Ion Ceban, ÎNCORDAT la secția de vot. Actualul edil s-a uitat cum a votat soția sa și a evitat să spună dacă pe 24 februarie 2022, atunci când Putin a declanșat RĂZBOIUL sângeros împotriva Ucrainei, se afla sau nu la Moscova

Actualitate 05.11.2023 10:57 Vizualizări2357 Autor: Ziarul National
VIDEO // Ion Ceban, ÎNCORDAT la secția de vot. Actualul edil s-a uitat cum a votat soția sa și a evitat să spună dacă pe 24 februarie 2022, atunci când Putin a declanșat RĂZBOIUL sângeros împotriva Ucrainei, se afla sau nu la Moscova


Actualul primar al capitalei, Ion Ceban, a evitat astăzi, în cadrul alegerilor locale generale, să spună tranșant dacă era la Moscova sau nu pe 24 februarie 2022, atunci când Vladimir Putin a declanșat războiul sângeros împotriva Ucrainei.

Pretendent la un nou mandat de primar, Ion Ceban s-a prezentat la secția de votare extrem de încordat și a evitat să introducă în urnă buletinul de vot. A lăsat această sarcină pe seama soției, după ce s-a uitat cum a votat dânsa.


„Noi votăm la pachet”, a spus soția lui Ceban, după ce a introdus în urnă buletinele de vot.

Ulterior, Ion Ceban a făcut o declarație scrută despre așteptările sale de la actualul scrutin electoral.

„Chișinăul este casa noastră și astăzi am votat pentru dezvoltarea Chișinăului, dezvoltarea capitalei, dezvoltarea R. Moldova. Pentru cei mici, pentru cei mari, pentru cei în etate, pentru un oraș curat, pentru un oraș modern, pentru un oraș amenajat… Eu, ca toți ceilalți, cei care locuiesc aici, care ați venit sau care s-au născut aici, iubesc Chișinăul și vreau ca municipiul să se dezvolte în continuare. Proiecte noi, proiecte frumoase, proiecte pentru oameni, proiecte pentru comunitate”, a spus Ceban.

Edilul a fost întrebat, repetat, dacă era sau nu la Moscova pe 24 februarie 2022, atunci când Rusia a invadat Ucraina, așa cum a dezvăluit recent presa din Estonia.

„Eu v-aș invita să discutăm astăzi despre votare nemijlocit. Asta este unu. Doi: subiectul a apărut miercuri, iar joi și vineri nu a venit nimeni să ne întrebe, niciun jurnalist la conferințele de presă organizate în acest context. Așa cum am spus, aștept unele acte, pe care le-am solicitat oficial și le voi prezenta marți pentru toată lumea”, a spus Ceban.

Ion Ceban a mai fost întrebat care este acum atitudinea sa față de comunitatea LGBT: „Eu pledez pentru libertățile fiecăruia. Dar eu sunt adeptul familiei tradiționale. Astfel, poziția mea va fi așa cum este”.

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, s-ar fi aflat la Moscova pe 24 februarie 20222, adică exact în ziua în care Vladimir Putin a declanșat războiul în Ucraina, iar în trei zile spera că armata sa va ajunge și la Chișinău. Despre acest lucru a scris portalului estonian de investigații „Delfi”.

Președinta Maia Sandu nu s-a arătat surprinsă de această dezvăluire, menționând că Ion Ceban ar fi întreprins mai multe vizite în Federația Rusă, despre care nu a vorbit public.

În același context, prim-ministrul Dorin Recean a declarat vineri că Ion Ceban s-ar fi aflat cu certitudine la Moscova în ziua în care tancurile și avioanele rusești au intrat în Ucraina. „Îmi amintesc foarte bine noapte de 23 - 24 februarie 2022, atunci când noi ne mobilizam aici ca să păstrăm pacea și securitatea, iar el era într-o vizită la Moscova”, a spus Recean.


Stiri relevante
19.05.2024 10:33 425 Matrioșka din cutia chinezească
Top stiri
19.05.2024 10:33 423 Matrioșka din cutia chinezească

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md