07:19:46 22.01.2019
 
Stiri

MIRACULOS // Olandezii încep să construiască drumuri „veșnice” din plastic!

Știri 15.04.2018 14:03 Vizualizări5525 Autor: Ziarul National
MIRACULOS // Olandezii încep să construiască drumuri „veșnice” din plastic! Sursa: cuochiipetine.ro

Comparativ cu cele obișnuite, aceste șosele vor fi cu mult mai durabile, vor fi mai puțin expuse eroziunilor și altor deteriorări și, de asemenea, vor fi mai ieftine. În plus, noile autostrăzi vor contribui la purificarea oceanului planetar.

„KWS Infra”, cea mai mare companie de construcții rutiere din Olanda și specialiștii firmei „VolkerWessels” vor începe în curând primul proiect din lume de creare a autostrăzilor din plastic. Drumurile din materiale sintetice reciclate vor apărea inițial în Rotterdam. Autoritățile orașului au acceptat deja acest proiect. În prezent autorii lui caută parteneri pentru efectuarea lucrărilor.

Întemeietorii proiectului afirmă că drumurile „veșnice” nu vor avea multe dintre neajunsurile învelișului tradițional. Ele vor deveni mai rezistente la abraziune și schimbările de temperatură — chiar și decât cel mai modern asfalt. Este important și faptul că noile autostrăzi vor contribui la curățarea oceanului planetar de marile cantități de gunoi adunate în el. De fapt, plasticul pentru construcția drumurilor va fi prelucrat anume din deșeurile pescuite de acolo.

Montarea șoselelor din plastic va dura câteva săptămâni, spre deosebire de tehnologia tradițională, în cadrul căreia lucrările durează câteva luni. Aceste construcții ușoare și sigure vor fi așezate deasupra nisipului uniformizat.Este interesant și faptul că de-a lungul acestor drumuri nu va fi necesară săparea șanțurilor speciale pentru instalarea comunicațiilor. Respectiv, acest aspect va permite atât economisirea timpului, cât și a banilor. Plăcile de plastic sunt goale pe interior. A fost deja prevăzută posibilitatea utilizării acestor spații pentru instalarea diferitor cabluri și chiar a apeductelor.

Pe pagina oficială de Facebook a companiei s-a confirmat că noul tip de pavaj nu va fi predispus formării șanțurilor și gropilor. El va putea suporta diapazonul termic dintre -40 și +80 grade Celsius, va fi rezistent la reactanții chimici și nu va avea nevoie aproape deloc de întreținere.

Sursa: cuochiipetine.ro

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.01.2019 09:23 Nicolae Negru Ce le-a răspuns Teodor Meleșcanu lide...

18.01.2019 09:30 Nicolae Negru Dreptul la demnitate

14.01.2019 09:21 Nicolae Negru Tractoristul, ciocârlia și poetul Leo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md