16:10:59 16.07.2020
 
Stiri

Ministrul de Externe de la Chișinău, după votul în favoarea Rusiei la APCE: „Vrem să ne asigurăm că această situație de la Strasbourg nu afectează relația noastră cu Ucraina. Crimeea este parte a Ucrainei”

Politică 27.06.2019 10:38 Vizualizări1973 Autor: Ziarul National
Ministrul de Externe de la Chișinău, după votul în favoarea Rusiei la APCE: „Vrem să ne asigurăm că această situație de la Strasbourg nu afectează relația noastră cu Ucraina. Crimeea este parte a Ucrainei”


Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, intenționează să efectueze o vizită în viitorul apropiat în Ucraina pentru a se asigura că votul deputaților Andrei Năstase și Vlad Bătrâncea în favoarea Rusiei la APCE „nu va afecta relația noastră” bilaterală cu statul vecin.

Nicu Popescu a declarat astăzi, într-o conferință de presă susținută la Chișinău împreună cu ministrul de Externe al Lituaniei, Linas Linkevicius, că pe moment este discutată „o dată” care să convină ambelor părți pentru vizita sa în Ucraina.

„Avem determinarea deplină să ne asgurăm că această situație de la Strasbourg nu afectează relația noastră. Din contra, interesul nostru și al ucrainenilor este să aprofundăm cooperarea bilaterală”, a afirmat Popescu, subliniind cooperarea moldo-ucraineană în problema transnistreană.

În aceeași ordine de idei, ministrul de la Chișinău a afirmat că R. Moldova este „un susținător ferm al integrității teritoriale a Ucrainei”, iar acest stat, alături de România, vecinii republicii noastre, au o „importanță vitală pentru evoluțiile politice și prosperitatea” din R. Moldova.

„Crimeea este parte a Ucrainei. Zonele de conflict din estul Ucrainei fac parte din Ucraina. Noi recunoaștem integritatea teritorială a Ucrainei, așa cum Ucraina a recunoscut întotdeauna integritatea teritorială a R. Moldova. Acesta este fundamentul pe care se bazează relația noastră cu Ucraina”, a adăugat ministrul.

Omologul său lituanian, Linas Linkevicius, nu a vrut să comenteze votul deputaților moldoveni la APCE, afirmând că „fiecare țară are dreptul să facă propriile alegeri”, dar delegația din țara sa a părăsit, alături de cele ale altor șase state sesiunea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) în semn de protest, după confirmarea statutului delegației Federației Ruse în cadrul Adunării.

„Știm cu toții că 20% din teritoriul Georgiei este ocupat de Rusia. Știm despre Crimeea care a fost ocupată de Rusia și situația din Donbas, dar este poziția țărilor în care se petrec aceste lucruri”, a spus Linkevicius la Chișinău.

Ministrul lituanian de Externe și-a exprimat susținerea pentru Guvernul Sandu și speranța că acesta va fi „unul de durată”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Polilogu 27.06.2019 11:28

Circulă intens in R.MOLOTOVA mitul imitarii independentei si suveranitatii țarilor baltice -model pentru Republica numita mai sus ! AVETI IN FATA MODELUL SI REALITATEA dinte unii si altii ! NU SUNTETI BALTICI SI NU PUTETI FI NICIODATA !

Diana 27.06.2019 13:33

Serios? Trebuia sa va ginditi inainte ca Nastase sa dea cu oistea in gard.

realist 27.06.2019 13:58

Trebuia sa va asigurati inainte ca Nastase sa voteze ca un prostalan!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Niște canalii

11.07.2020 10:46 Ziarul National Alecu Reniță // Statalitatea dodonis...

10.07.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Gațcaniada sau cum a...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md