18:39:41 28.05.2023
Stiri

Nicu Popescu prezintă la Bruxelles PRIORITĂȚILE Guvernului Recean. Vicepremierul va aborda cu oficialii UE și amenințările la adresa securității R. Moldova

Actualitate 20.02.2023 09:25 Vizualizări732 Autor: Ziarul National
Nicu Popescu prezintă la Bruxelles PRIORITĂȚILE Guvernului Recean. Vicepremierul va aborda cu oficialii UE și amenințările la adresa securității R. Moldova


Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Nicu Popescu, se află într-o vizită de lucru la Bruxelles, în cadrul căreia le va prezenta partenerilor europeni prioritățile noului Guvern al R. Moldova și va discuta despre aderarea republicii noastre la Uniunea Europeană, implementarea reformelor și transpunerea acquis-ului comunitar în legislația națională.

În timpul vizitei de lucru de la Bruxelles, Regatul Belgiei, în perioada 20 - 21 februarie curent, Nicu Popescu va participa la lucrările Consiliului Afacerilor Externe al UE, care este o reuniune a miniștrilor Afacerilor Externe ai statelor UE. La reuniune, oficialul moldovean se va referi la progresul în implementarea celor nouă recomandări din luna iunie 2022 ale Comisiei Europene şi la accelerarea procesului de armonizare a legislației naționale cu cele ale UE.

Totodată, oficialul va aborda și amenințările cu care se confruntă republica noastră, securitatea regională în contextul războiului de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei, consolidarea rezilienței R. Moldova și sprijinul important pe care ni-l oferă UE în acest sens.

Vicepremierul Nicu Popescu va avea întâlniri cu Stefano Sannino, secretarul general al Serviciului European pentru Afaceri Externe (EEAS), Antonio Tajani, vicepreședintele Consiliului de Miniștri al Italiei și ministru al Afacerilor Externe, Gert-Jan Koopman, directorul general al Direcției Generale Vecinătate și Negocieri de Extindere a UE, precum și cu alți oficiali europeni.

În cadrul întâlnirilor cu oficialii europeni va fi discutată şi organizarea, la începutul lunii iunie, de către R. Moldova a Summit-ului Comunității Politice Europene.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

22.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // O adunare istorică? ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md