05:26:12 17.04.2024
Stiri

Maia Sandu ar fi GREŞIT când a anulat DECRETUL de numire a lui Vladislav Clima la şefia Curţii de Apel Chişinău. Gribincea: "​Nu știu cine v-a dat sfatul, dar o SABOTARE mai bună nici nu poate exista"

Actualitate 29.05.2021 09:23 Vizualizări4062 Autor: Ziarul National
Maia Sandu ar fi GREŞIT când a anulat DECRETUL de numire a lui Vladislav Clima la şefia Curţii de Apel Chişinău. Gribincea:


Preşedintele Maia Sandu ar fi greşit când a anulat decretul de numire a lui Vladislav Clima în funcţia de preşedinte al Curţii de Apel Chişinău, deoarece e vorba de un act care şi-a consumat efectul. De această părere este preşedintele Centrului pentru Resurse Juridice din Moldova, Vladislav Gribincea.

Fostul candidat la funcţia de procuror general consideră că Preşedinţia ar fi procedat la fel ca şi majoritatea PSRM - ŞOR, în contextul revocării judecătorului Curţii Constituţionale, Domnica Manole.

„Acum două săptămâni, PAS spunea ca nu poate fi revocat un act care şi-a consumat efectul. E vorba de revocarea Domnicăi Manole. Acum preşedinta Sandu face același lucru. Revocă un decret care și-a consumat efectul. Eu am criticat dur numirea dlui Clima în funcția de preşedinte al Curții de Apel Chișinău, deoarece nu era nici etic și nici onest.

Dar numirea, odată ce a avut loc, nu mai poate fi anulată. Altfel, nu rămâne nimic din independența judecătorilor, iar fără independența acestora nu este stat de drept, pentru care militează PAS! Nu poate fi făcută dreptate prin nedreptate", a precizat juristul.
Sursa citată a mai adăugat că Maia Sandu e sfătuită prost de consilieri.

„Dna președintă, nu știu cine v-a dat sfatul să emiteți acest decret. Vă îndemn să puneți serios la îndoială profesionalismul sau buna credință a acestuia! Dacă s-a făcut cu intenție, o sabotare mai bună nici nu poate exista", a conchis Gribincea.

Revocat din funcţie, Vladislav Clima a declarat că urmează să conteste decretul emis de Maia Sandu. Clima a fost numit la şefia Curții de Apel Chișinău pe 2 septembrie 2020, prin decretul semnat de Igor Dodon.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md