Ping-pong între INSTANȚE cu cererea PLR privind contestarea concesionării Aeroportului
Partidul Liberal Reformator (PLR) se plânge că instanțele de judecată refuză să primească în procedură cererea privind anularea actelor ce stau la baza concesionării Aeroportului Internațional Chişinău.
În luna ianuarie curent, liberal-reformatorii s-au adresat cu o cerere de chemare în judecată a Guvernului R. Moldova, Agenţiei Proprietăţii Publice şi Companiei „Avia Invest”, prin care au solicitat anularea proiectului de parteneriat public-privat pentru concesionarea Aeroportului.
Potrivit PLR, cererea a fost depusă la Judecătoria Buiucani, asta pentru că sediul celor trei pârâți se află în raza acestui sector.
Ulterior, Judecătoria sectorului Buiucani a adoptat o încheiere prin care a restituit cererea de chemare în judecată și a explicat reclamanților „dreptul de a se adresa după competenţă”, adică la Judecătoria Botanica. Cei din urmă au adoptat, la rândul lor, o încheiere prin care le spun reclamanților că „sunt în drept să intenteze acțiunea în cauză la Judecătoria sectorului Centru”.
„Prin acest ping-pong efectuat de către instanţele judecătoreşti, credem că se poate ajunge până la competenţa Judecătoriei raionului Căuşeni”, susțin ironic liberal-reformatorii.
Liberal-reformatorii s-au declarat încă de la început împotriva concesionării Aeroportului Internaţional Chişinău. În septembrie 2013, aceștia au depus o sesizare la Curtea Constituțională (CC) prin care au solicitat magistraților să declare neconstituțională Hotărârea Guvernului cu privire la aprobarea concesionării activelor Aeroportului Internaţional Chişinău şi a condiţiilor concesionării acestora. Ulterior, CC a decis că nu ține de competența acestei instanțe examinarea sesizării.
„Avia Invest” este compania care a primit, începând cu 1 noiembrie 2013, în concesiune Aeroportul Internaţional Chişinău pentru 49 de ani.
Șeful NATO: Posibilitatea doborârii dronelor care ameninţă Republica Moldova este mai degrabă o chestiune de reglat bilateral, între Bucureşti şi Chişinău
Organizațiile de tineret din R. Moldova pot beneficia de granturi de până la 600 de mii de lei: Programul pentru anul 2025, lansat de MEC
„Săptămâni dificile” din cauza riscurilor asociate aprovizionării cu gaze naturale a regiunii transnistrene, iar Chișinăul caută soluții. Radu Marian: „Asta NU înseamnă că noi trebuie să le plătim tarifele... Să vedem cine va plăti pentru gaze”