12:43:27 21.07.2024
Stiri

Juravschi reclamă un ATAC al instituției prezidențiale asupra CNOS: „Federația de Taekwondo WTF s-a lăsat folosită în acest joc. CAS nu poate rezolva conflictul”

Sport 18.09.2017 12:40 Vizualizări5378 Autor: Ziarul National
Juravschi reclamă un ATAC al instituției prezidențiale asupra CNOS: „Federația de Taekwondo WTF s-a lăsat folosită în acest joc. CAS nu poate rezolva conflictul” captură privesc.eu


Președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv (CNOS), Nicolae Juravschi, susține că Federația de Taekwondo WTF va rămâne în continuare suspendată, asta chiar dacă administrația acesteia s-a adresat la Curtea Internațională de Arbitraj Sportiv (CAS) de la Lausanne, Elveția, pentru a soluționa litigiul. Declarații în acest sens au fost făcute astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, după ce Federația de Taekwondo WTF a acuzat CNOS că se implică în treburile interne ale federației.

„Este vorba de un atac politic asupra mea, cu susținerea instituției prezidențiale. Unele federații s-au lăsat atrase în acest joc murdar, care riscă să compromită mișcarea olimpică din R. Moldova. Federația de Taekwondo a încălcat Carta olimpică și din acest motiv a fost suspendată. De asemenea, au fost discriminați unii sportivi și antrenorul lotului național. Conducerea federației a scris scrisori la Comitetul Internațional Olimpic prin care a cerut suspendarea mea din funcție, pentru că în același timp sunt și deputat în Parlament. Acest lucru a fost făcut de Igor Iuzefovici, care are nu știu câte cetățenii și, pe lângă funcția de președinte al Federațiie de Taekwondo WTF din Moldova, este și vicepreședinte al federației de profil din Federația Rusă”, a spus Juravschi.

Citește și: VIDEO // Litigiu fără precedent în istoria sportului din R. Moldova. CNOS poate PIERDE PROCESUL inițiat la Lausanne de Federația de Taekwondo WTF

În cadrul conferinței de la CNOS a venit și fostul antrenor al lotului de taekwondo, Vladislav Mazur, de la care a pornit acest conflict. Acesta spune că acuzațiile aduse de șefii federației la adresa sa sunt „minciuni”, dar în același timp recunoaște că la Gran Prix-ul din Belgia, în pofida faptului că avea licența de antrenor suspendată, a fost prezent și a folosit identitatea altcuiva. „Am fost acuzat de furt, dar am confirmarea de la Centrul Național Anticorupție care spune contrariul. Ei mi-au suspendat licența de antrenor, chiar dacă exista această confirmare de la CNA. M-am adresat și Federației Mondiale, dar ei au spus că această problemă trebuie soluționată pe intern. Am mai fost acuzat că am falsificat acreditarea la turneul din Belgia. Când ne-am înscris la acest turneu, persista riscul de a nu fi înregistrat. Sportivii au fost înregistrați, dar organizatorii au cerut licența mea. Am luat acreditarea lui Dimitrov. Așa fac reprezentanții mai multor federații”, s-a apărat Mazur.

În apărarea antrenorului lor au venit și frații Stepan și Vadim Dimitrov. Aceștia au declarat că, în momentul când au decis să-l urmeze pe Vladislav Mazur, federația de profil i-a exclus din diferite competiții. „Din cauza acestei decizii noi am avut de suferit, inclusiv din punct de vedere financiar. Noi nu putem să ne realizăm ca sportivi, iar pe această cale mulțumim CNOS pentru susținere. Am spus că suntem discriminați de federație, pentru că nu eram admiși la competiții, chiar dacă suntem cei mai buni. În locul nostru erau trimiși alți sportivi”, au acuzat Stepan și Vadim.

Pe finalul conferinței, Nicolae Juravschi a precizat că CAS nu va soluționa acest conflict și asta pentru că decizia acestei instituții se va referi la legalitatea procedurii prin care Federația de Taekwondo WTF a fost suspendată de CNOS pe un termen nelimitat. „Această problemă poate fi rezolvată într-un minut. Ne întâlnim aici cu șeful federației, pe de o parte, și cu antrenorul Mazur și sportivii pe de altă parte. Dacă cererile sportivilor și antrenorului sunt satisfăcute de federație, atunci ne întrunim și ridicăm suspendarea. E foarte simplu. Nu va rezolva nimic CAS. Noi doar nu am suspendat activitatea sportivilor, ci doar federația. E vorba de un moft al unui om cu ambiții”, a conchis președintele CNOS.

Amintim că, săptămâna trecută, președintele Federației de Taekwondo WTF, Igor Iuzefovici, a acuzat CNOS că a suspendat activitatea forului „fără niciun motiv”. Sursa citată a remarcat faptul că problemele pentru federația pe care o conduce au apărut după ce Mazur s-a plâns conducerii CNOS că a fost înlăturat, iar forul olimpic a cerut, pe un ton ultimativ, ca fostul antrenor să fie primit în staff-ul tehnic al Federației de Taekwondo.

„CNOS a prezentat o serie de condiții legate de gestionarea internă. Asta înseamnă implicarea CNOS în trebuirile interne ale federației. Și pentru că nu am vrut să ne conformăm, cei de la CNOS au decis să suspende federația noastră pe un termen nedefinit. Am încercat să soluționăm această problemă pe cale amiabilă, mai ales că noi nu vrem să ne pierdem timpul cu astfel de litigii. Trebuie să ne concentrăm forțele pentru a avea o pregătire cât mai bună pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Cei de la CNOS au continuat să insiste să-l primim pe Mazur, iar pentru că nu am fost și nu vom fi de acord cu asta, am apelat la CAS”, a spus președintele federației, Igor Iuzefovici.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md