10:46:09 26.02.2024
Stiri

Canoistul Serghei Tarnovschi PIERDE MEDALIA obținută la Rio de Janeiro. A fost DESCALIFICAT pentru patru ani

Sport 02.02.2017 14:01 Vizualizări4352 Autor: Ziarul National
Canoistul Serghei Tarnovschi PIERDE MEDALIA obținută la Rio de Janeiro. A fost DESCALIFICAT pentru patru ani


Canotorul naturalizat Serghei Tarnovshi, care a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, va fi descalificat pentru următorii patru ani din toate competițiile și totodată i se va retrage distincția obținută în Brazilia. Decizia a fost comunicată de comisia antidoping a Federației Internaționale de Canoe (FIC), după ce Tarnovschi a fost depistat pozitiv vara trecută.

Comitetului Național Olimpic susține că reprezentanții FIC au ignorat argumentele de apărare prezentate de sportivul Serghei Tarnovschi și avocatul său în cadrul ședinței care a avut loc pe data de 24 noiembrie 2016, la Baku, Azerbaidjan.

De asemenea, CNO a menționat că decizia comisiei antidoping a FIC va fi atacată la Curtea Supremă de Arbitraj Sportiv din Lozan, în decursul a 21 de zile. „Luând act de situația creată, Federația Națională de caiac-canoe a comunicat că sportivul Serghei Tarnovschi și avocatul său Paul Green au hotărât să apeleze la Curtea Supremă de Arbitraj Sportiv (CAS) pentru a contesta decizia FIC în termenii legali stabiliți”, se arată într-un comunicat de presă al CNO.

Federația Națională de Caiac-Canoe a menționat că avocatul Paul Green are argumente pertinente și probe sustenabile pentru a demonstra că sportivul nu merită o descalificare pentru patru ani. Potrivit avocatului, „decizia FIC nu se încadrează în parametrii legali stabiliți de CAS pentru așa gen de abateri”.

„Sportivul Tarnovschi conștientizează că a consumat neintenționat o substanță interzisă dintr-un supliment contaminat și că trebuie să fie sancționat. Totuși, Codul Mondial Anti-doping cere în asemenea situație ca sancțiunea să fie corelată cu cazurile altor sportivi care au comis același abateri. Astfel, sancțiunea corectă ar trebui să implice o pedeapsă de câteva luni, dar nici într-un caz de patru ani. În asemenea context, sportivul trebuie să păstreze și medalia olimpică. Sportivul Tarnovschi își exprimă certitudinea că CAS va aplica legea corespunzător în cazul său și că va fi sancționat corect”, se mai arată în comunicatul CNO.

Amintim că ieri Guvernul a acordat prime olimpicilor care au ocupat locuri de frunte la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, însă nu și lui Tarnovschi.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md