01:00:52 08.12.2023
Stiri

Un ex-vicepreședinte al Parlamentului s-a DEZLĂNȚUIT la adresa „agentului” Vadim Ceban: „E conectat la RĂZBOIUL informațional al Rusiei împotriva R. Moldova. El știe că „Moldovagaz” va DISPĂREA de pe piață”

Actualitate 28.09.2023 13:59 Vizualizări1511 Autor: Ziarul National
Un ex-vicepreședinte al Parlamentului s-a DEZLĂNȚUIT la adresa „agentului” Vadim Ceban: „E conectat la RĂZBOIUL informațional al Rusiei împotriva R. Moldova. El știe că „Moldovagaz” va DISPĂREA de pe piață” stiri.md


Directorul „Moldovagaz”, Vadim Ceban, revenit recent de la Sank Petersburg, este aspru criticat de membrul consiliului de administrație al S.A. „Energocom”, Alexandr Slusari, pentru că se opune cu înverșunare reducerii tarifului la gazele naturale, deși compania pe care o conduce a devenit doar „un intermediar de distribuție a gazelor” pe malul drept al Nistrului.

Potrivit lui Slusari, directorul de la „Moldovagaz” ar fi preocupat doar să apere interesele „Gazprom” și mai puțin cele ale cetățenilor R. Moldova.

„Vadim Ceban, întors recent din Sankt Petersburg, s-a conectat la războiul informațional al Federației Ruse împotriva R. Moldova. Dânsul intoxică spațiul mediatic cu informații false. Nu vorbește despre compania „Moldovagaz”, afiliată „Gazprom”-ului, care a devenit acum doar un simplu intermediar de distribuție a gazului și care, sper eu, în perspectivă apropiată, va dispărea de pe piața R. Moldovei. El nu comunică societății că prețul gazului de la „Gazprom” pentru R. Moldova, în octombrie-decembrie, va oscila între 730 și 780 dolari pentru 1 000 de metri cubi. Nu spune de ce a solicitat volume mai mari de la „Gazprom” pentru anul 2024, fără consultări cu Ministerul Energiei. În schimb, Vadim Ceban are mare grijă de activitatea Energocom-ului”, a scris Slusari într-o postare pe Facebook.

Sursa citată a subliniat că „Enegocom” nu a procurat în ultimele luni gaz la prețul de 550 de dolari pentru mia de metri cubi.

„Domnule agent al „Gazprom”, „Energocom” niciodată, în perioada vara-toamna anului curent, nu a procurat gaz la prețul final de 550 de dolari, așa cum ați afirmat dvs. Spre deosebire de holdingul vostru obscur, unde nimeni nu poate înțelege formula prețului, „Energocom” a publicat toată informația despre achizițiile din vară și va face același lucru după finalizarea procurărilor de toamnă. Prețul mediu ponderat final, cu toate cheltuielile de transportare și înmagazinare a gazului, este sub 430 de dolari pentru 1 000 de metri cubi! Pot spune că prețul achizițiilor de toamnă este similar cu prețul de vară”, a explicat membrul Consiliului de administrare al „Energocom”.

Astfel, Slusari îi transmite lui Vadim Ceban că autoritățile vor face tot posibilul să micșoreze tariful la gaze, chiar dacă „Moldovagaz” se opune.

„Sigur că mai am rezerve în privința activității „Energocom”, dar știu că întreprinderea și, mai ales, Ministerul Energiei depun toate eforturile posibile ca tariful la gaz să fie micșorat cât mai repede. Sper că vom reuși să realizăm acest lucru mult mai prompt decât așteaptă cu злорадство (cu bucurie răutăcioasă) Vadim Ceban. Rolul său distructiv se vede tot mai clar”, a conchis Alexandr Slusari.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Scena politică a R. M...

04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md