23:31:29 17.06.2024
Stiri

„Moldovagaz” acceptă o micșorare nesemnificativă a tarifului la gazele naturale. Vadim Ceban propune ca cetățenii să plătească în jur de 18 - 20 de lei pentru un metru cub

Actualitate 05.06.2023 09:16 Vizualizări4080 Autor: Ziarul National
„Moldovagaz” acceptă o micșorare nesemnificativă a tarifului la gazele naturale. Vadim Ceban propune ca cetățenii să plătească în jur de 18 - 20 de lei pentru un metru cub


S.A. „Moldovagaz”, filiala de la Chișinău a rușilor de la „Gazprom”, a transmis Agenției Naționale de Reglementare în Energie (ANRE) o cerere de reducere a tarifului la gazele naturale pentru consumatorii finali, a anunțat astăzi directorul general al furnizorului, Vadim Ceban.

Potrivit calcului făcut de „Moldovagaz”, care doar distribuie gazul către consumatorii finali de pe malul drept al Nistrului, tariful mediu pentru furnizarea gazelor naturale urmează să fie redus până la 16 492 de lei per mia de metri cubi (926 de dolari) sau cu 36,8%.

„Costul final pentru consumatorii finali va fi anunțat de autoritatea națională de reglementare”, a punctat Ceban.

Prim-ministrul Dorin Recean a anunțat pe 26 mai că urmează să fie micșorate tarifele la gazele naturale, dar nu așa cum a propus anterior „Moldovagaz”. Potrivit premierului, diminuarea tarifului va fi consistentă, în condițiile în care prețul gazelor pe piața internațională a scăzut semnificativ.

Citește și: Premierul Recean anunță MICȘORAREA tarifului la gaze, dar nu așa cum a propus anterior „Moldovagaz”: „Săptămâna viitoare vom avea soluția. Ceea ce a propus „Gazprom-Moldova" nu e suficient”

„Începând cu săptămâna viitoare, R. Moldova va cumpăra gaz mai ieftin și va veni cu o propunere de a reduce a tarifului. În curând vom avea o reducere a tarifului. Vă răspund foarte concret. Scăderea mai accentuată a prețului a avut loc acum două săptămâni. Ceea ce a propus „Gazprom-Moldova”, nu „Moldovagaz”, dar „Gazprom-Moldova” ca diminuare de prețuri nu este suficient. De asta am zis că Guvernul lucrează, iar săptămâna viitoare vom avea soluția și vom acționa ca să diminuăm tariful. Nu voi specula acum, dar săptămâna viitoare va fi făcut public anunțul”, a răspuns Recean pe 26 mai în Parlament.

De menționat că prețul gazelor la bursele internaționale a scăzut sub 300 de dolari.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md