21:41:08 15.04.2024
Stiri

Ion Ceban și-a publicat FACTURA pentru gazele consumate în decembrie, dar a ezitat să spună câți metri are apartamentul său. Primarul general a ascuns și suportul acordat de Guvern: „E o situație gravă și tristă pentru toți cetățeni”

Actualitate 14.01.2022 13:52 Vizualizări9655 Autor: Ziarul National
Ion Ceban și-a publicat FACTURA pentru gazele consumate în decembrie, dar a ezitat să spună câți metri are apartamentul său. Primarul general a ascuns și suportul acordat de Guvern: „E o situație gravă și tristă pentru toți cetățeni”


Primarului general al capitalei, Ion Ceban, care locuiește într-un apartament de 230,4 metri pătrați, i-a venit nota de plată pentru gazele consumate în luna decembrie 2021. Acesta are de achitat peste 4 200 de lei pentru gazele consumate.

Totuși, edilul a ascuns din factură suportul din partea Guvernului, volumul de gaze consumat, consumul mediu pentru ultimele 12 luni și suprafața locuinței - 230,4 metri pătrați, așa cum este indicat în declarația sa de avere.


Potrivit lui Ceban, prețul negociat la gaz ar fi „un genocid împotriva propriului popor”.

„Minciuna are picioare scurte. Așa este și în cazul celor de la guvernare care se tot bocesc și spun minciuni oamenilor că pentru R. Moldova au negociat un preț la gaz de două, trei ori mai mic decât în Europa sau în alte țări. În R. Moldova prețul pentru o 1 000 de metri cubi este mai mare decât în Germania, Grecia, Ungaria, Finlanda, Serbia etc. În toate aceste țări prețul este în jur de 300 de dolari pentru 1 000 de metri cubi, iar la noi e 647 de dolari. În comparație cu aceste țări, salariile în R. Moldova sunt mizere, de câteva ori mai mici”, a menționat Ceban.

CITIȚI CRIZĂ // Parlamentul a decis să DECONECTEZE de la căldură circa 9 000 de metri pătrați pentru a face economii considerabile

Acesta a adăugat că și lui îi este greu să plătească factura la gaze.

„Am fost informat ieri că unii cetățeni iau credite de la bancă pentru a face față cheltuielilor. Am tot fost întrebat care este suma facturii la gaz primită acasă și o prezint (4 293,57 de lei). E o situație gravă și tristă pentru toți cetățenii. Ce fac oamenii care au un salariu de 5 000 de lei, chiar și 8 000 sau 10 000 de lei și cum să trăiască în această perioadă rece a anului? Iată de ce am propus Guvernului să aplice metoda achitării eșalonate a facturilor pe parcursul celor 12 luni”, a spus edilul.

Citește și: Guvernarea e gata să pună la bătaie încă 700 de MILIOANE de lei pentru a compensa o eventuală creștere a TARIFULUI la gazele naturale

Acesta a adăugat că majorarea semnificativă a prețului la gaz este resimțită și de către instituțiile sociale și cele ale Primăriei.

„În urma acestor scumpiri, vor fi cheltuieli suplimentare din bugetul municipal, care nu au fost preconizate din motiv că cei de la guvernare au ascuns până în ultimul moment că vor avea loc noi scumpiri la gaz. Am mai văzut propunerea prostească a celor care guvernează - să facem economii în instituțiile de stat. Noi nu vom face economii pe sănătatea copiilor din școli, pacienților din spitale, a oamenilor care lucrează în instituții”, a conchis Ceban.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md