09:15:01 07.06.2020
 
Stiri

ÎNDEMN repetat de la autorități: NU divulgați informația despre cardul bancar deținut. O victimă a rămas fără banii de pe card, după ce a fost telefonată de un ins care s-a prezentat angajat al unei bănci

Economie 07.04.2020 10:22 Vizualizări1362 Autor: Ziarul National
ÎNDEMN repetat de la autorități: NU divulgați informația despre cardul bancar deținut. O victimă a rămas fără banii de pe card, după ce a fost telefonată de un ins care s-a prezentat angajat al unei bănci
Poză simbol


După Poliția R. Moldova, și Banca Națională a Moldovei (BNM) îndeamnă cetățenii să nu dezvăluie nimănui informația despre cardurile bancare deținute.

Banca centrală susține că, în ultimele zile, s-au intensificat tentativele de manipulare a deținătorilor pentru a divulga informații confidențiale care să permită accesul neautorizat la cardurile de plată.

CITIȚI și O nouă ESCROCHERIE în R. Moldova pe timp de COVID – 19. Te poți pomeni cu CARDUL BANCAR golit

Istoria unui cetățean lăsat fără bani pe card a fost făcută publică, pe Facebook, de către fosta viceministră a Educației, Loretta Handrabura.

Atentie, lume! Nu oferiți nicio informație despre datele bancare ale cardului și în special codul PIN persoanelor care se prezintă că sunt din partea Poliției sau de la serviciul de securitate al băncii. Nu știam despre avertismentul băncilor în privința escrocheriilor care au început. Însă chiar acum aflu de la cineva apropiat că aseara a fost deposedat de o suma de peste zece mii de lei de pe card. Cum? A fost sunat de un individ sub pretextul că este din partea serviciului de securitate al băncii să îl avetizeze că a fost o tentativă de extragerea a banilor de pe card. Sub pretextul că trebuie să intervină promt, i-a solicitat convingător codul PIN, demonstrându-i că știe datele cardului (sic!). A picat în plasa escrocului și a rămas cu cca 300 de lei pe card. Tot ce mai are ca economii. Banca a promis că va restitui. Când? Va dura oricum investigația. Persoană care are grijă și de un părinte vârstnic, e în șomaj tehnic ca majoritatea dintre noi. Surse de venit în aceste vremuri? Puține sau deloc. Ma refer la cele legale în afară de salariu, pensie. Ca el, victime ale acestei escrocherii, cică mai sunt câteva sute”, a atenționat Loretta Handrabura.

Pentru a evita utilizarea neautorizată a cardurilor, Banca Națională atenționează că nicio persoană nu este în drept să solicite informații legate de cardul bancar sau parolele de unică folosință primite prin SMS în scopul confirmării unor tranzacții efectuate.

Astfel, BNM face apel de prudență către cetățeni, în special în contextul social influențat de COVID-19, care poate induce prejudicii de pe urma eventualilor profitori.

Recomandări suplimentare cu referire la sporirea siguranței în utilizarea cardului de plată găsiți AICI.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.06.2020 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Prezidentul pmr și ...

01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md