10:20:59 26.01.2021
 
Stiri

O nouă ESCROCHERIE în R. Moldova pe timp de COVID – 19. Te poți pomeni cu CARDUL BANCAR golit

Economie 06.04.2020 09:00 Vizualizări12902 Autor: Ziarul National
O nouă ESCROCHERIE în R. Moldova pe timp de COVID – 19. Te poți pomeni cu CARDUL BANCAR golit


Pe timpul pandemiei COVID – 19, în R. Moldova a fost pusă în aplicare o nouă metodă de escrocherie, atenționează Poliția.

Mai exact, infractorii iau legătura cu deținătorii de carduri prin intermediul anunțurilor plasate pe site-uri de comercializare a bunurilor și pe rețelele de socializare. Sub pretextul procurării sau rezervării, aceștia solicită date personale, inclusiv numărul cardului, codul de securitate (CVV/CVC), parolele unice expediate prin SMS la numarul de telefon mobil al deținătorului de card.

În realitate, datele sunt folosite în mod fraudulos, cu scopul accesării VB24 Web și Mobile, de unde escrocul gestionează conturile bancare ale victimelor.

Obținând acces la conturile Web/Mobile-banking ale clienților, vanzătorilor sau deținători de carduri, escrocul efectuează ulterior transferuri de bani P2P către alte carduri și/ sau conturi, sau diverse plăți online.

„Nu uitați că pentru orice transferuri de bani pe cardul dumneavoastră bancar, persoana care efectuează transferul are nevoie doar de numărul cardului! Atenție! Reprezentanții băncii sau alte structuri niciodată nu vor solicita: parole /PIN /CVV/CVC /coduri unice (OTP-uri) primite la numărul dumneavoastră de telefon. În cazul în care cineva a accesat contul dumneavoastră online, contul bancar sau a obţinut date despre cardul de credit, atunci sunaţi imediat la instituţia financiară, pentru ca să fie blocat contul cât mai curând posibil”, atenționează Poliția.

De asemenea, posesorii de carduri sunt avertizați să nu folosească datele de contact în e-mailuri sau website-uri ce par suspecte.

„Probabil că acestea sunt false şi vă conduc către un escroc. Veţi putea găsi date de contact legitime în cartea de telefon, în extrasul de cont bancar sau pe verso-ul cardului bancar. Dacă pentru efectuarea transferului, ridicarea câștigului, a recompensei etc., vi se cere codul PIN al cardului, data expirării, CVV/CVC codul acestuia, trebuie să vă alarmați și să cunoașteți că e vorba de infractori”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.01.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Statutul limbii ruse...

22.01.2021 09:12 Ziarul National Nicolae Negru // Provocatorii

20.01.2021 09:42 Ziarul National Mihai Gribincea: Trupele ruse de ocup...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md