22:25:09 13.11.2019
 
Stiri

INCREDIBIL // Știința este de părere că un copil este cel mai RĂU lucru care ți se poate întâmpla

Știri 30.11.2017 12:01 Vizualizări1440 Autor: Ziarul National
INCREDIBIL // Știința este de părere că un copil este cel mai RĂU lucru care ți se poate întâmpla sursa: eva.ro

Un nou studiu publicat în revista Demography sugerează că un copil este cel mai rău lucru care ți se poate întâmpla. Studiul, realizat de demograful canadian Rachel Margolis și alți specialiști, a fost realizat în Germania, țara care a depășit Japonia ca locul cu cea mai mică rată a natalității din lume.

De ce cred oamenii de știință că un copil este cel mai rău lucru care ți se poate întâmpla?

Cercetătorii au vrut să înțeleagă diferența dintre numărul de copii pe care și-l doresc oamenii și numărul de copii pe care ajung să îl aibă. Nemții au declarat, în general, că își doresc doi copii, dar au doar un copil și jumătate în medie. Această statistică sugerează că multe persoane care își doresc mai mulți copii se răzgândesc după primul copil. De ce se întâmplă acest lucru?

Oamenii de știință blamează o scădere a bunăstării în timpul primei nașteri, cunoscută și sub numele de nefericire. Pentru a colecta date, cercetătorii au chestionat oamenii cu privire la bunăstarea generală pe parcursul a cinci ani, dintre care trei ani anteriori nașterii primului copil și doi ani după. Părinții nu au fost întrebați direct despre prezența copilului în viața lor.

Scăderea nivelului fericirii raportată de noii părinți depășește nivelul așteptat cauzat de nopțile nedormite și scutecele schimbate. De fapt, nefericirea nu s-a stabilizat decât după primul - al doilea an după naștere.

Publicația Washington Post subliniază faptul că acesta nu este singurul studiu în cadrul căruia oamenii au fost rugați să își evalueze fericirea în timpul unui anumit eveniment din viață, pe o scară de la 1 la 10.

De exemplu, oamenii au raportat o scădere medie de 0,6 după un divorț și 1 în timpul șomajului sau moartea unui soț. Nașterea unui copil? Oamenii au ajuns la un declin mediu de 1,6.

Studiul a inclus sursele de nefericire în trei categorii. Prima și a doua au fost reprezentate de perioada sarcinii, nașterea copilului, problemele de fertilitate și altele. Cealaltă categorie a fost reprezentată de îngrijirea copilului în primul an.

Autorii subliniază că studiul acoperă doar perioada de la început a noilor părinți, nu și cea în care copiii merg la școală sau devin adulți.

Acest studiu a fost realizat strict ca un efort pentru a afla ce se întâmplă cu mărimea familiei în Germania. Autorii studiului au dezvăluit că este nevoie de mai multe cercetări pentru a aborda modurile în care parentingul afectează comportamentul fertilității.

Sursa: eva.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
11.11.2019 09:10 Nicolae Negru Iohannis sau Dăncilă? Riscurile turul...

08.11.2019 09:11 Nicolae Negru Furtună în ligheanul politicii de pe Bâc

04.11.2019 09:09 Nicolae Negru De ce a pierdut Andrei Năstase? Bluff...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
SONDAJ // Care este soluția cea mai bună pentru R. Moldova, după demiterea Guvernului Sandu?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md