20:43:52 01.04.2020
 
Stiri

Copilul tău vrea să fie tot timpul în CENTRUL ATENŢIEI? Uite de ce se întâmplă acest lucru

Știri 27.10.2018 17:22 Vizualizări975 Autor: Ziarul National
Copilul tău vrea să fie tot timpul în CENTRUL ATENŢIEI? Uite de ce se întâmplă acest lucru Sursa: avantaje.ro


În foarte multe dintre cazuri, cei mici își doresc să se facă auziți, indiferent de locul în care se află. Pentru a-i putea ȋnţelege este important să le analizăm comportamentele și să aflăm care sunt cauzele care dau naștere anumitor manifestări.

Astfel, în situația în care copilul tău vrea să fie tot timpul în centrul atenției, trebuie să știi de ce se întâmplă acest lucru și în ce măsură îl poți ajuta.

Foarte mulţi părinţi care ȋși cresc copiii spun deschis că nu există o carte care să poată transmite dificultăţile cu care se confruntă zilnic o mamă sau un tată. Ȋn cele mai multe cazuri, cărţile se raportează la comportamente standard, la reţete rigide ce nu pot fi adaptate fiecărui copil sau fiecărei situaţii ȋn parte. De aceea, poate deveni frustrant pentru părinţi atunci cȃnd ȋncearcă să caute soluţii sau să găsească explicaţii pentru comportamentele copiilor.

Cuvintele pe care părinţii le folosesc pentru a-și descrie situaţia ȋn faţa lumii constituie realitatea lor. Drepturile copiilor sunt acum cunoscute pe scară largă, iar părinţii ȋncearcă să fie empatici cu copiii, doar că uneori nu reușesc. Cei mici vor să atragă atenţia asupra lor, iar modul pe care știu să ȋl folosească este prin comportament. Există cursuri de dezvoltare personală atȃt pentru copii, cȃt și pentru adulţi, prin intermediul cărora pot afla cum să gestioneze situaţiile dificile.

Una dintre ideile discutate mult ȋn prezent este libertatea copiilor. Unde ȋncepe libertatea și unde se termină, care sunt drepturile copiilor de a se manifesta și cum se poate discuta cu aceștia ca și cu niște adulţi. Sunt specialiști care afirmă că lipsa regulilor și prea multă libertate nu ajută la dezvoltarea copiilor, ba dimpotrivă. Vor crește crezând că totul li se cuvine, nu vor ști să aprecieze nimic și se vor considera tot timpul centrul universului lor. De unde și nevoia de a se afla ȋn centrul atenţiei permanent.

Pe de altă parte, etichetarea copiilor, clasificarea lor ȋn „buni” sau „răi”, „cuminţi” sau „obraznici” nu face decât să întărească aceste comportamente. Li se spune că sunt într-un anumit fel, iar ei vor demonstra prin acţiunile lor că sunt „demni” să poarte acea etichetă.

De asemenea, cei mici pot să atragă atenţia părinţilor prin comportament atunci când se simt neglijaţi, când simt că nevoile lor nu sunt importante pentru părinţi. Este bine de știut că atunci când încearcă să atragă atenţia, un copil nu solicită o pedeapsă, nici nu vrea să te enervezi și să ridici tonul. Comportamentul prin care atrage atenţia este modul prin care el știe să se facă văzut, să comunice cu tine. Nu să fie ȋn centrul atenţiei își dorește de fapt, ci să fie observat de tine, să fie fericit, să știe că ești acolo, lângă el.

Sursa: avantaje.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.03.2020 10:00 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională (2)

27.03.2020 09:29 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională sau...

23.03.2020 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // La plecarea lui Petr...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md