04:52:20 06.04.2020
 
Stiri

În plină pandemie de coronavirus, Curtea de Apel Cahul s-a reunit astăzi pentru a examina „dosarul Șor”: „S-a încălcat ABUZIV hotărârea Comisiei pentru Situații Excepționale. Sunt convins că judecătorii au fost presați, impuși, obligați”

Anticorupție 19.03.2020 17:05 Vizualizări1039 Autor: Ziarul National
În plină pandemie de coronavirus, Curtea de Apel Cahul s-a reunit astăzi pentru a examina „dosarul Șor”: „S-a încălcat ABUZIV hotărârea Comisiei pentru Situații Excepționale. Sunt convins că judecătorii au fost presați, impuși, obligați” protv.md


Curtea de Apel Cahul ar fi încălcat flagrant dispozițiile unei hotărâri a Comisiei pentru Situații Excepționale, care cere suspendarea proceselor penale pe durata situației de stare de urgență în R. Moldova, în legătură cu răspândirea coronavirusului, reclamă liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, după ce magistrații de la Cahul au dispus joi, 19 martie, organizarea unei ședințe de judecată în dosarul său. Asta în condițiile în care Iulian Balan a argumentat necesitatea amânării.

Șor nu exclude că în spatele „excesului de zel” arătat de judecători, ar sta „ordine politice”. „În țară a fost instituită stare excepțională. Sunt închise practic toate instituțiile de stat. A fost redusă drastic și limitată orice activitate care presupune contactul între oameni. Și iată, în aceste condiții cu adevărat extraordinare, Curtea de Apel Cahul a organizat o ședință de judecată pe „dosarul” meu”, a scris Ilan Șor pe Facebook.

Potrivit lui, instanța a insistat pe organizarea ședinței, în pofida argumentelor apărării și în pofida faptului că nu existau informații noi pentru a fi examinate.

„Avocatul Iulian Balan a mers la ședință și a cerut să fie anulată, în conformitate cu hotărârea Comisiei pentru Situații Excepționale. Și-a motivat cererea prin faptul că își face griji pentru sănătatea sa. Dar judecătorii scuipă de sănătatea oamenilor! Sunt departe de gândul că judecătorii sunt atât de curajoși încât vor să continue ședințe anume în această perioadă. Sunt convins că au fost presați, impuși, obligați. Ei în continuare nu au nici rezultatele expertizei și nimic altceva pentru a examina la această ședință. Dar ei nu au ascultat argumentele apărării. Ei se grăbesc să anunțe verdictul, scris deja în cu totul alte cabinete”, scrie Șor.

De asemenea, acesta precizează că ședința anunțată de completul de judecată ar fi avut loc cu încălcarea hotărârii Comisiei pentru Situații Excepționale, semnate de Ion Chicu, care prevede că procesele penale aflate în curs pe rolul instanțelor de judecată, indiferent de etapa de examinare, se suspendă de drept pe durata stării de urgență, cu anumite excepții. „Cazul respectiv, pentru care nici până acum nu sunt pregătite actele necesare, nu face parte din cele excepționale. Cu toate acestea, Curtea de Apel Cahul a organizat ședința. Încălcând astfel abuziv hotărârea Comisiei pentru Situații Excepționale”, remarcă Ilan Șor.

El s-a adresat magistraților să nu depășească normele legale și să nu îndeplinească comenzi politice. „Domnilor judecători, nu depășiți orice limită a fărădelegii. Încercați să înțelegeți că nu orice ordin telefonic trebuie neapărat îndeplinit. Mai ales dacă vi se cere să comiteți o ilegalitate. Starea de urgență o dată și o dată se va încheia. Societatea, statul, își vor reveni. Și atunci voi și cei care v-au dat ordine veți ajunge pe banca acuzaților. Alături de președintele Consiliului Superior al Magistraturii. Situația din țară este foarte șubredă, astfel încât trecerea de la rolul de judecători în cel de judecați s-ar putea întâmpla în cel mai scurt timp”, a atenționat Ilan Șor.

Anterior, liderul Partidului Șor menționa că, la mijlocul lunii februarie, ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, ar fi pus presiune pe judecătorii și procurorii care examinează dosarul său, amenințând că va solicita Agenției Naționale de Integritate ca aceștia să fie verificați.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.04.2020 18:14 Ziarul National Victor Chirilă // Creditul rusesc est...

03.04.2020 09:36 Nicolae Negru Nicolae Negru // Starea de sănătate a...

30.03.2020 10:00 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională (2)

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md