10:03:58 18.05.2024
Stiri

Igor Grosu, mesaj TRANȘANT pentru Federația Rusă și Putin: „Rusia e ultima țară care poate vorbi de neutralitatea R. Moldova. Luați-vă, domnilor, odată armata de aici, pentru că ea e de OCUPAȚIE, se află ilegal. Fug ca IPOCRIȚII de discuție…”

Actualitate 21.02.2023 09:52 Vizualizări2104 Autor: Ziarul National
Igor Grosu, mesaj TRANȘANT pentru Federația Rusă și Putin: „Rusia e ultima țară care poate vorbi de neutralitatea R. Moldova. Luați-vă, domnilor, odată armata de aici, pentru că ea e de OCUPAȚIE, se află ilegal. Fug ca IPOCRIȚII de discuție…”


Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a îndemnat autoritățile Federației Ruse să nu mai pomenească de neutralitatea R. Moldova, atât timp cât trupele rusești staționează ilegal pe teritoriul nostru. Totodată, spicherul Grosu s-a referit și la depozitele de muniții de la Cobasna, care reprezintă o adevărată amenințare pentru Europa.

„Poziția Federației Ruse este una ipocrită. Este ultima țară, în opinia mea, care poate vorbi despre neutralitatea R. Moldova, mai ales că își ține ilegal aici de zeci de ani armata și munițiile, și toate echipamentele militare. Este cel puțin imoral și ipocrit. Când le amintești și le spui: luați-vă, domnilor, odată armata asta de aici, pentru că ea e de ocupație, se află ilegal, de fiecare dată ca ipocriții fug de discuție. Spun că e vorba de pacificatori.

CITIȚI și Dodon insistă pe neutralitatea R. Moldova, dar cu armata RUSĂ pe teritoriul R. Moldova. Socialistul a sărit ca ars, după ce premierul Recean a spus că prioritatea sa este DEMILITARIZAREA Transnistriei: „O să înceapă un război în Transnistria?”

Noi nu vorbim de forțele de menținere a păcii, noi vorbim de grupul acela operațional, fosta Armata a 14-a. E vorba de 1 600 de militari ruși cu acte în regulă și toată Cobasna plină cu armament. Iată aceasta este o ipocrizie veșnică a Rusiei, de 30 de ani deja… Atunci când noi punem problema evacuării, noi punem problema consolidării capacității noastre de apărare. Totodată, ei nu spun că așa-numitele forțe militare din Transnistria se înarmează cu tot felul de armament și muniții din depozitele de la Cobasna”, a declarat aseară Igor Grosu la Pro TV.

Kremlinul a avertizat oficialii din R. Moldova să fie „extrem de atenți” atunci când solicită retragerea trupelor rusești din Transnistria, așa cum a făcut-o recent noul premier de la Chișinău, Dorin Recean. „Rusia a fost şi este o parte responsabilă în ceea ce priveşte Transnistria şi continuă să-şi îndeplinească atribuţiile corespunzătoare. Dorim să-i sfătuim pe omologii noştri moldoveni să fie extrem de atenţi în această privinţă”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în conferinţa sa de presă zilnică.

Declarațiile lui Peskov au fost făcute la o săptămână după ce președinta Maia Sandu a anunțat dejucarea unei tentative de lovitură de stat pusă la cale de Rusia, inclusiv în baza informațiilor obținute de la serviciile secrete ucrainene.

CITIȚI și Planurile Rusiei de a schimba guvernarea R. Moldova, detaliate de Zelenski: Moscova își dorește control asupra aeroportului de la Chișinău

„Planul Rusiei de a întreprinde acțiuni subversive pe teritoriul statului nostru nu este unul nou. Tentative de destabilizare a situației și de subminare a statului au existat și în toamna anului trecut, dar ele nu și-au atins obiectivul, datorită intervențiilor prompte ale instituțiilor noastre de securitate și de asigurare a ordinii publice. În perioada octombrie – decembrie 2022, Poliția și Serviciul de Informații și Securitate (SIS) au intervenit în mai multe cazuri de organizare a elementelor criminale și au oprit tentativele de violență. În toamnă, accentul s-a pus pe criza energetică ce trebuia să provoace nemulțumiri majore în rândul populației și să conducă la proteste violente. Planul pentru perioada următoare presupune acțiuni cu implicarea unor diversioniști cu pregătire militară, camuflați în civil, care să întreprindă acțiuni violente, atac asupra unor edificii ale statului și luare de ostatici. Prin acțiuni violente, mascate sub proteste ale așa-numitei opoziții, ar urma să se forțeze schimbarea puterii de la Chișinău. Documentele recepționate de la partenerii noștri ucraineni demonstrează o bună documentare a locațiilor și aspectelor logistice pentru organizarea acestor activități subversive. De asemenea, planul presupune folosirea persoanelor din afara republicii pentru acțiunile cu caracter violent”, a dezvăluit lunea trecută Maia Sandu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md