08:48:49 26.03.2023
Stiri

Spicherul Igor Grosu a primit GARANȚII ferme din partea omologului său din Suedia: „În caz de necesitate, Suedia va fi alături de cetățenii R. Moldova”

Actualitate 08.02.2023 17:32 Vizualizări926 Autor: Ziarul National
Spicherul Igor Grosu a primit GARANȚII ferme din partea omologului său din Suedia: „În caz de necesitate, Suedia va fi alături de cetățenii R. Moldova”


Președintele Parlamentului, Igor Grosu, care efectuează o vizită oficială în Regatul Suediei, în perioada 6-9 februarie 2023, a avut astăzi o întrevedere cu omologul său suedez, Andreas Norlén.

„I-am mulțumit domnului Norlén pentru participarea sa în primăvara anului trecut la reuniunea Președinților de Parlament din Statele Baltice și Nordice (NB8). Acea vizită, alături de alți șapte președinți de Parlamente, ne-a încurajat să fim și mai determinați în proiectul nostru de țară – integrarea în Uniunea Europeană. Am vorbit despre provocările cu care se confruntă R. Moldova având un război la câțiva kilometri și consecințele dramatice asupra republicii noastre, despre prioritățile noastre parlamentare, dar și despre agenda președinției suedeze a Consiliului UE (ianuarie-iunie 2023)”, a menționat Igor Grosu.

Spicherul Parlamentului a apreciat contribuția guvernului suedez, în valoare de circa 14 milioane de euro, anunțată ca angajament în cadrul Platformei de sprijin a R. Moldova de la Paris. „Totodată, am primit asigurări că, în caz de necesitate, Suedia va fi alături de cetățenii R. Moldova”.

Potrivit lui Grosu, de-a lungul anilor, Guvernul de la Stockholm a investit în proiecte importante în domeniul IT, în domeniul medicinii și, nu în ultimul rând, în realizarea brandului de țară în domeniul vitivinicol. „Suedia a fost alături de noi atunci când Rusia a impus embargo, iar datorită sprijinului suedez acum vinurile noastre au ajuns să concureze pe cele mai importante piețe din lume.

Un alt subiect pe care l-am abordat și important pentru diplomația parlamentară a fost de a crea grupul parlamentar de prietenie moldo-suedez. Am primit asigurări că Parlamentul Suediei va continua suportul politic pentru agenda noastră europeană, în special pe durata președinției suedeze a Consiliului UE și ne va ghida cu expertiză în implementarea celor 9 recomandări ale Comisiei Europene și mersul reformelor din republica noastră”, a adăugat Grosu într-o postare pe Facebook.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.03.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Xi în tranșee cu Pu...

22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

20.03.2023 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin, Maia Sandu și...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md