00:55:42 27.02.2020
 
Stiri

Greşeli de grădinărit în luna august! Renunţă acum la ele

Economie 31.07.2017 19:01 Vizualizări1692 Autor: Ziarul National


Greşeli de grădinărit în luna august! Renunţă acum la ele Sursa: acasa.ro

Luna august este o lună plină pentru toţi grădinarii. Din grabă sau din neglijenţă mulţi fac greşeli uriaşe de grădinărit în această lună. Greşeli ce duc la compromiterea recoltelor.

Iată care sunt cele mai frecvente greşeli de grădinărit, pe care şi tu le faci în luna august.

Nu acorzi suficientă importanță udării plantelor

Luna august este, de multe ori, o lună secetoasă, cu perioade caniculare. Este foarte important să-ţi uzi în permanență legumele şi florile dacă vrei ca acestea să reziste secetei. Udă zilnic grădina sau o dată la două zile, în funcţie de necesităţile plantelor tale. Asigură-te că au suficientă apă însă nu le uda în exces deoarece rişti să le îneci.

Nu neglija pomii fructiferi


Pomii fructiferi nu trebuie neglijaţi, în special cei care rodesc în aceste perioade. Tunde rapid crengile afectate de boli, pentru a preveni răspândirea acestora. Totodată, este indicat să tăi şi crengile uscate, pentru a aerisi coroana şi pentru a le permite crengilor tinere să se dezvolte.
Crengile încărcate cu fructe pot deveni foarte grele şi se pot rupe. De aceea este indicat să le susţii cu ajutorul unor suporţi din lemn, în formă de „Y”.

Neglijezi grădina cu legume


În august, majoritatea legumelor sunt bune de cules. Trebuie să le acorzi zilnic atenţie şi să le culegi pe cele care sunt coapte, iar pe cele care sunt mâncate sau stricate să le arunci. În cazul în care nu faci acest lucru, rişti ca întreaga recolta să fie compromisă.
Adună şi legumele căzute pe jos, chiar dacă sunt stricate, deoarece acestea atrag rapid dăunători ce vor ataca apoi întreaga recoltă.

Tunzi gazonul prea scurt


Gazonul trebuie tuns frecvent, deoarece iarba creşte rapid, însă tunderea prea scurtă a acestuia, nu este o soluţie. Tunderea prea scurtă a gazonului favorizează atacul dăunătorilor şi duce la creşterea greoaie a ierbii. În plus, în perioadele secetoase, acest tip de tundere duce la ofilirea rapidă a ierbii.

Sursa: acasa.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.02.2020 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // 100 de zile cu Guver...

21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

20.02.2020 17:30 Ziarul National Victor Chirilă // „Armata lui Ciocoi”...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md