18:16:08 13.07.2024
Stiri

SCURTCIRCUIT în majoritatea PSRM-PD? Democrații vor o ședință EXTRAORDINARĂ a Parlamentului: „Politica trebuie să fie despre cei care te-au adus în Parlament”

Actualitate 10.08.2020 12:03 Vizualizări5134 Autor: Ziarul National
SCURTCIRCUIT în majoritatea PSRM-PD? Democrații vor o ședință EXTRAORDINARĂ a Parlamentului: „Politica trebuie să fie despre cei care te-au adus în Parlament”


Partidul Democrat (PD) propune organizarea unei întâlniri pe platformă parlamentară în formatul PSRM, PAS, PD și Platforma „DA”, pentru a pune în discuție și a găsi soluții la cele mai stringente probleme ale oamenilor. Anunțul a fost făcut astăzi, într-un briefing de presă, de liderul formațiunii, expremierul Pavel Filip.

Potrivit lui Filip, agenda de discuții ar trebui să se refere la „situația gravă din agricultură provocată de secetă”.

Citește și: STARE DE URGENȚĂ // O fracțiune parlamentară propune întrunirea Parlamentului într-o ședință EXTRAORDINARĂ, pentru a lua decizii urgente în vederea salvării agriculturii

„Agricultorii vor să vadă că în Parlament se discută constructiv și serios problemele lor. Împreună cu cei sincer preocupați de acest sector și cunoscători ai acestui domeniu, vom putea găsi o ieșire din situație care să mulțumească agricultorii”, a spus Filip.

De asemenea, parlamentarii ar trebui să discute și despre asigurarea desfășurării alegerilor libere și corecte, dar și despre pandemia de COVID-19.

„Au răsunat până acum zeci de propuneri și idei, unele mai bune, altele mai puțin realiste, dar e cazul să le trecem în revistă pe toate și să vedem cum putem îmbunătăți situația. Mai multe minți bine intenționate vor genera soluții mai bune pentru oameni. Activitatea mediului de afaceri, anul școlar, redeschiderea grădinițelor, e important să vedem ce viziune are fiecare partid la aceste subiecte și să ne unim eforturile în acțiuni comune”, a propus liderul PD.

În opinia fostului premier, acest dialog comun ar fi un semnal de normalitate. „Cred că e bine să le discutăm și să nu așteptăm până începe noua sesiune a Parlamentului”, a declarat Pavel Filip.

Liderul democrat a precizat că PD nu va participa în niciun caz la un dialog cu grupările Candu și Șor.

„Politica nu trebuie să fie despre certuri și interminabile acuzații reciproce. Politica trebuie să fie despre cei care te-au adus în Parlament și despre așteptările lor. Cel mai bun mod în care Parlamentul poate recâștiga încrederea cetățenilor este ca aceștia să vadă că forțele responsabile din Parlament discută despre problemele lor. Chiar dacă avem opinii divergente, dialogul poate să aducă clarificări și rezultate bune pentru oameni”, a conchis președintele PD.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

05.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Va dispărea Republic...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md