19:15:30 23.11.2020
 
Stiri

Grave PROBLEME financiare în Transnistria! Inițiativele lui Șevciuk au fost RESPINSE

Economie 07.10.2014 12:45 Vizualizări1341 Autor: Stela Mihailovici
Grave PROBLEME financiare în Transnistria! Inițiativele lui Șevciuk au fost RESPINSE


După ce autoproclamatele autorități din Transnistria au anunțat că au grave probleme financiare și vor plăti cu întârziere salariile și pensiile, așa-zisul minister al finanțelor din regiune a venit cu propuneri pentru a mări veniturile la buget. Chiar și Evgheni Șevciuk a propus câteva inițiative pentru modificarea legislației fiscale, însă acestea au fost respinse de sovietul suprem de la Tiraspol.

A fost propus ca să fie majorat impozitul pentru proprietate, să fie anulate anumite înlesniri pe care le primesc persoanele juridice care nu sunt rezidente ale Transnistriei, să fie introdusă o taxă specială pentru companiile care dețin mașini de mare tonaj pentru prejudiciul adus drumurilor și să fie ridicate anumite plăți de la persoanele fizice și juridice care își folosesc propriile mașini în activități comerciale.

„Practic, parlamentarii au respins toate inițiativele guvernului și președinției îndreptate spre majorarea veniturilor în buget. Acestea ar fi micșorat într-o anumită măsură deficitul bugetar. Pe de altă parte, parlamentarii au propus inițiative care, dimpotrivă, cresc cheltuielile la buget”, a declarat reprezentantul președinției în sovietul suprem Irina Barbăroș, citată de novostipmr.ru.

Amintim că autoritățile de la Moscova au anunțat anterior că nu vor mai trimite bani în Transnistria pentru alocaţiile suplimentare la pensii. De asemenea, așa-ziul guvern de la Tiraspol a decis să nu majoreze pensiile nici în anul curent, nici în 2015. Din cauza deficitului, au fost reduse cu 15% şi salariile bugetarilor din regiune.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.11.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Noii neutraliști

20.11.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // (Auto)amăgire, suspi...

16.11.2020 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cum a pierdut Dodon,...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Guvernul Chicu trebuie să-și continue activitatea și după ce Maia Sandu a câștigat funcția de președinte al R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md