11:06:52 04.12.2023
Stiri

Dodon are șanse mari să PIARDĂ ALEGERILE prezidențiale și din acest motiv „sponsorii ruși” îl grăbesc să scoată la PRIVATIZARE mai multe bunuri: „Privatizările, plata datoriilor lui Dodon către Federația Rusă”

Politică 31.01.2020 13:15 Vizualizări7808 Autor: Ziarul National
Dodon are șanse mari să PIARDĂ ALEGERILE prezidențiale și din acest motiv „sponsorii ruși” îl grăbesc să scoată la PRIVATIZARE mai multe bunuri: „Privatizările, plata datoriilor lui Dodon către Federația Rusă” newsmaker.md


Președintele Igor Dodon ar fi în pericol să piardă alegerile prezidențiale, „iar sponsorii săi moscoviți” ar ști acest lucru. Astfel, autoritățile actuale vor scoate la privatizare mai multe structuri economice, mai mult sau mai puțin strategice, pe care vor pune mâna rușii. De această părere este fostul ministru al Apărăii, secretarul executiv al PUN, Anatol Șalaru.

„Privatizările - plata datoriilor lui Dodon către Federația Rusă. Niciodată Federația Rusă nu a dat gratuit bani, nimănui! După ce l-a finanțat ani în șir pe Igor Dodon și PSRM-ul, se pare ca a venit și scadența. Dodon trebuie să întoarcă Federației Ruse datoriile acumulate prin finanțarea sa și a partidului. Intenția Guvernului Chicu de a privatiza structuri economice, mai mult sau mai puțin strategice, va avea ca beneficiari nu firme occidentale ce le-ar putea dezvolta, ci firme rusești care le vor spolia și vor maximiza controlul rusesc în ramuri importante ale economiei moldovenești”, crede fostul ministru.

Citește și: Dodon explică de ce trebuie PRIVATIZATĂ întreprinderea „Metalferos”, unde nașul său este director financiar: „Ce are statul cu strângerea METALOLOMULUI? Vom crea mecanisme ca următoarea guvernare să nu STOARCĂ din nou bani”

Potrivit acestuia, situația economică, politică, socială și investițională nu este de loc una atractivă pentru investitorii serioși din Occident.

„R. Moldova este atractivă doar pentru pseudo-investitorii ruși cu dublă agendă: economică, dar mai ales politico-securitară. Interesul Federației Ruse pentru Portul Giurgiulești sau aeroporturi nu este doar unul economic, ci mai ales militar-strategic. Din acest motiv, Igor Dodon va forța „privatizări”, în fapt transferări de active, pe sume modice, către Federația Rusă, deoarece investitorii vestici, la situația din R. Moldova, nu se vor grăbi să investească. În plus, teama că Igor Dodon va pierde alegerile îi face pe sponsorii moscoviți ai acestuia să se grăbească. Mai mult, nu este exclus ca aceste privatizări către capitalul rus să fie și o plată în avans a creditului de la Moscova pe care Dodon îl tot trâmbițează”, afirmă politicianul într-o postare pe Facebook.

Acesta a mai adăugat că, în contextul menționat mai sus, se încadrează și anunțul privatizării „Metalferos”.

„Numirea unui om care a activat ani la rând în firme controlate de capitalul rus, „MECHEL” de exemplu, indică și posibilii cumpărători: firme create în Occident, dar cu capital și beneficiari finali ruși. Dacă privatizarea va avea loc, vom vedea firme occidentale, poate chiar înființate în România, dar cu capital și mai ales stăpâni ruși. Ultimul lucru de care are nevoie R. Moldova în această perioadă de incertitudine și criză este demararea unui proces masiv de privatizare. Dintr-un astfel de proces va avea de câștigat nu statul și cetățenii, ci capitalul oligarhic rusesc. Dacă nu-l oprim, Igor Dodon va vinde R. Moldova pe bucăți. Opoziția trebuie să se mobilizeze și să oprească aceste privatizări, pentru că altfel vom păți același eșec precum cu aeroportul”, avertizează politicianul.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md