11:27:37 19.05.2022
Stiri

FOTO Consumatorii vor ȘTI EXACT care sunt produsele eco! Cum arată semnul distinctiv

Economie 17.09.2014 17:42 Vizualizări2135 Autor: Virginia Nica
FOTO Consumatorii vor ȘTI EXACT care sunt produsele eco! Cum arată semnul distinctiv


Fermierii care practică agricultură ecologică vor putea aplica o marcă specială, care va confirma faptul că procesul de producție este controlat de instituțiile responsabile, iar consumatorii nu vor mai fi înșelați și vor putea face diferența dintre un produs ecologic și unul obținut prin agricultură convențională.

Guvernul a aprobat astăzi, în cadrul ședinței, Regulamentul privind utilizarea mărcii naționale „Agricultura Ecologică – Republica Moldova”. Marca reprezintă o frunză în spațiu, ale cărei culori se modifică de la nuanțe deschise spre cele închise. În interiorul frunzei este amplasat logotipul „eco” de culoarea verde-deschis.

În regulament sunt prevăzute reguli clare pentru a stabili cine este proprietarul mărcii, elementele componente, amplasarea mărcii pe etichetă și ambalaje, procedura de acordare a dreptului de utilizare și gestionarea mărcii naționale. „Prin aplicarea pe produsele agroalimentare ecologice a simbolului grafic al mărcii naționale se va asigura protejarea pieței de produse falsificate și cetățeanul va fi informat”, se menționează în comunicatul emis de Executiv.

Acest semn oficial va confirma faptul că procesul de producție este controlat de structurile de inspecție și va garanta că produsul este obținut conform exigențelor agriculturii ecologice.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.05.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, generalul Scump...

13.05.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putiniștii și libert...

09.05.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // A doua „eliberare”

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți judicioasă decizia autorităților de la Chișinău de a interzice utilizarea pe teritoriul R. Moldova a simbolurilor care promovează agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina („Z”, „V” și panglica negru-oranj)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md