23:36:59 23.06.2024
Stiri

Compania „Avia-Invest” CONFIRMĂ că omul de afaceri din Rusia Andrei Goncearenko este noul BENEFICIAR al AIC. Prima REACȚIE a noului proprietar

Economie 23.12.2019 13:25 Vizualizări2716 Autor: Ziarul National
Compania „Avia-Invest” CONFIRMĂ că omul de afaceri din Rusia Andrei Goncearenko este noul BENEFICIAR al AIC. Prima REACȚIE a noului proprietar


Compania „Avia-Invest”, care administrează Aeroportul Internațional Chișinău (AIC), confirmă că „NR Investment Limited” a cedat controlul asupra companiei „Komaksavia Airport Invest” Ltd, care deține 95% din „Avia-Invest”. „De asemenea, confirmăm informațiile apărute în mass-media că omul de afaceri din Rusia Andrei Goncearenko este beneficiar al companiei „Komaksavia Airport Invest” Ltd.”, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

„În ultimii ani, Aeroportul, fiind administrat de compania concesionară, s-a dezvoltat dinamic. Este clar că dezvoltarea în continuare a aeroportului ca centru regional de transport între Europa și Asia depinde de volumul și stabilitatea investițiilor atrase. Printre prioritățile mele se numără construirea unei noi piste de decolare-aterizare pentru avioanele de mari dimensiuni, precum și a unui nou terminal, care va fi cel mai modern din regiune. Atragerea investițiilor pentru realizarea acestor planuri este sarcina mea principală în calitate de nou participant. Avem mult de lucru. Scopul nostru este să majorăm numărul anual al pasagerilor până la 5 milioane în următoarea perioadă”, a declarat Andrei Goncearenko.

Citește și: Opoziția a pus tunurile pe Igor Dodon, după ce Aeroportul ar fi ajuns la un MILIARDAR din Rusia: „Nici SPUME LA GURA nu face, nici CSS nu-l convoacă, nici procurorului nu i se adresează… ”

Citește și: Igor Dodon s-ar face responsabil de faptul că AIC a ajuns la un om de afaceri din Rusia: „Ar fi la limita TRĂDĂRII DE PATRIE să transferi cu bună știință aeroportul, obiectiv strategic, unor potențiali rivali. Costurile să și le asume Igor Dodon”

Sursa citată menționează că Andrei Goncearenko este fost top-manager la Compania „Gazprom”, cu interese de afaceri în diferite domenii precum construcții, dezvoltarea infrastructurii, imobiliare și comerț.

CITIȚI și „Presiunile” l-au făcut pe Rothschild să RENUNȚE la Aeroportul Internațional Chișinău? Omul de afaceri spune că nu mai are niciun interes față de AIC, iar singura poartă aeriană a R. Moldova poate ajunge pe mâna rușilor

„Compania „Avia-Invest” îi asigură pe toți pasagerii, precum și companiile aeriene că Aeroportul Internațional Chișinău va continua să ofere, în volumul deplin, servicii de calitate tuturor clienților și partenerilor săi”, se mai spune în comunicat.

Citește și: Noi ÎNGRIJORĂRI în presa de peste Prut: Dodon trage sforile pentru ca Aeroportul Internațional Chișinău, din coastele NATO, să fie cedat RUȘILOR. AIC este singura cale prin care Rusia asigură prezența militarilor dislocați în Transnistria

Citește și: Noi DETALII despre interesul miliardarilor RUŞI de a pune mâna pe Aeroportul Internaţional Chişinău. Preşedintele Dodon ar fi direct implicat în această afacere

Citește și: R. Moldova, PORTAVION RUSESC în coasta UE și NATO: „Un obiect important, pentru care se dau LUPTE GRELE în această operațiune a serviciilor rusești este Aeroportul de la Chișinău. Jocurile sunt făcute prin intermediul lui Dodon”

De menționat că „NR Investments Ltd”, deţinută de baronul britanic Nathaniel Rothschild, a anunțat astăzi că renunță la cele 95% la sută din compania concesionară a AIC. Această cedare s-a făcut pe fonul speculațiilor din ultima perioadă că președintele Igor Dodon ar fi făcut presiuni ca AIC să ajungă pe mâna rușilor. Și reprezentanții opoziției de la Chișinău menționează că Igor Dodon nu ar fi străin de această tranzacție, soldată cu preluarea AIC de către un miliardar din Rusia. Dodon, însă, a declarat astăzi că nu știe nimic despre această tranzacție.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md