16:27:29 18.01.2022
Stiri

„Presiuni și blocarea conturilor”. „AVIA INVEST” susține că Igor Dodon urmărește să FALIMENTEZE artificial compania

Economie 18.05.2020 12:24 Vizualizări1284 Autor: Ziarul National
„Presiuni și blocarea conturilor”. „AVIA INVEST” susține că Igor Dodon urmărește să FALIMENTEZE artificial compania


Compania „Avia Invest” reclamă presiuni și abuzuri mari din partea autorităților statului, în special a președintelui Igor Dodon, și amenință cu un proces costisitor la o curte internațională de arbitraj. Reprezentanții companiei s-au referit la declarațiile președintelui Igor Dodon, dar și ale premierului Ion Chicu, care au afirmat că se pregătește declararea insolvabilității companiei concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău (AIC).

„Aceste acțiuni pot fi calificate ca metode de atac raider, care au complicat activitatea „Avia Invest” și așa afectată aproape în totalitate de pandemie. Este foarte clar că aceste atacuri sunt parte a unui scenariu distructiv și este coordonat de la cel mai înalt nivel”, a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, directorul companiei „Avia Invest”, Boris Salov.

Potrivit lui Salov, compania deține resurse financiare necesare, dar nu le poate utiliza pentru achitarea datoriilor față de stat, deoarece tot statul împiedică utilizarea acelor bani.

„Avia Invest” nu poate primi 2 000 000 de euro pe care trebuie să le achite „Air Moldova”, deoarece banca a blocat acești bani. Tot așa, alte 1,75 milioane de euro, transferate de unul din acționarii companiei, Andrei Goncearenco, sunt blocați la o altă bancă. Este o situație absurdă când bani sunt, dar nu-i putem utiliza, inclusiv bani de la propriul acționar. Așa ceva este posibil doar în urma implicării statului”, a declarat Sarov.

Acesta a adăugat că e clar pentru toată lumea cine blochează activitatea companiei. „Deja putem afirma că sunt blocați la comandă, ținând cont de declarațiile lui Igor Dodon, potrivit cărora există un plan elaborat și trei căi pe care le-ar discuta cu autoritățile de stat, pentru a face în fel și chip ca „Avia Invest” să rămână fără bunurile sale”, a declarat avocatul Victor Panțâru.

Reprezentanții companiei consideră că amenințările deschise din partea autorităților i-au determinat să se adreseze Curții de Arbitraj de la Stockholm. Aceștia nu exclud că se vor adresa și altor instanțe internaționale, inclusiv la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, unde R. Moldova a pierdut anterior câteva cauze similare.

„Concluzia este că statul nu face nimic altceva decât să concerteze un atac asupra companiei, pentru a lua bunurile acesteia. Nu poate fi neglijat faptul că SRL „Avia Invest” a investit bani și are un plan de afaceri. Noi chiar credem sincer că instanțele de judecată vor da dovadă de stoicism și nu vor fi manipulate de politic în sensul aprobării unor acte, care ulterior vor fi contestate. Chiar dacă nu vom găsi dreptatea la nivel național, atunci o vom găsi la nivel internațional. Abuzurile sunt de o manieră nemaiîntâlnită până acum”, a precizat Victor Panțâru.

Compania „Avia Invest” a devenit concesionara Aeroportului Internațional Chișinău în vara anului 2013. Acordul de concesiune a fost încheiat pentru o perioadă de 49 de ani.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.01.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Frăție” cu forța

14.01.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Răbdare și discernământ

10.01.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre „dezvăluiri” ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
De ce credeți că s-au scumpit gazele naturale livrate R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md