Candu regretă RETRAGEREA lui Nathaniel Rothschild de la AIC și dă vina pe Blocul „ACUM” pentru că obiectivul strategic a ajuns „sub influența Rusiei”
Deputatul PD, Andrian Candu, regretă că omul de afaceri Nathaniel Rothschild a decis să renunțe la Aeroportul Internațional Chișinău (AIC), în favoarea unui miliardar din Federația Rusă. Democratul crede că AIC a ajuns sub influența Rusiei și din cauza Blocului „ACUM”, care l-ar fi hărțuit pe Rothschild.
„R. Moldova a avut posibilitatea ca un investitor cu renume, de talie mondială, să aducă investiții occidentale, astfel ca Aeroportul Internațional Chișinău să devină un hub în regiune sau chiar la nivel internațional. Țara noastră a pierdut această posibilitate și nu doar din cauza hărțuielilor, a instabilității și a incapacității statului de a securiza investițiile. Din naivitate sau cu buna știință a proeuropenilor, care au preluat guvernarea în luna iunie, la fel ca și alte obiective ce țin de securitatea statului, aeroportul a ajuns sub influența Rusiei”, a menționat Candu, fără a pomeni însă de socialiști și de Igor Dodon.
Democratul mai spune că R. Moldova își întărește „poziția” de zonă gri, postură din care republica noastră nu va cunoaște dezvoltare și evoluție.
„NR Investments Ltd”, firma deţinută de britanicul Nathaniel Rothschild, a anunțat astăzi că renunță la cele 95% la sută din compania concesionară a AIC. Opoziția menționează că această cedare s-ar fi făcut pe fonul presiunilor președintelui Igor Dodon, care anterior a declarat deschis că AIC, dar și Portul Giurgiulești ar putea fi date pe mâna unor oameni de afaceri ruși.
FOTO Militarii moldoveni detașați în operațiunea UE în Bosnia și Herțegovina și-au început misiunea. Aceștia vor activa în componența contingentului român și timp de șase luni vor executa misiuni de securitate și pază
Intervenții chirurgicale complicate desfășurate de medici din Japonia la Chișinău, alături de colegi din Moldova. Trei pacienți au obținut șansa la o nouă viață
Adrian Băzăvan: „Securitatea energetică a R. Moldova este indivizibilă de cea a României”, iar „România are capacitatea de a asigura întregul consum de energie al R. Moldova”