15:18:00 18.01.2022
Stiri

PAS solicită EXPLICAȚII de la Procuratura Generală: Cum un miliardar rus a devenit proprietarul firmei care gestionează Aeroportul, dacă oamenii legii au pus sechestru pe cotele și capitalul „Avia Invest”?

Anticorupție 23.12.2019 14:59 Vizualizări2793 Autor: Ziarul National
PAS solicită EXPLICAȚII de la Procuratura Generală: Cum un miliardar rus a devenit proprietarul firmei care gestionează Aeroportul, dacă oamenii legii au pus sechestru pe cotele și capitalul „Avia Invest”?


Deputaţii fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) vor depune o interpelare către Procuratura Generală prin care vor cere explicaţii vizavi de tranzacția care vizează Aeroportul Internațional Chișinău (AIC), ajuns în gestiunea unui miliardar rus, din moment ce oamenii legii au aplicat sechestru pe cotele și capitalul „Avia Invest”, compania care a primit în concesiune acest obiectiv strategic.

De asemenea, legislatorii analizează opţiunea depunerii unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Chicu care „acţionează vădit împotriva interesului naţional al Republicii Moldova”.

„Ultimele evoluţii în cazul Aeroportului Chişinău arată că înţelegerea dintre Dodon (PSRM) şi Plahotniuc (PDM) cuprinde şi schimbarea proprietarilor aeroportului Chişinău. Astfel, noul proprietar devine miliardarul rus Andrei Gonchearenko, iar unul dintre cele mai strategice obiective ale ţării cade sub controlul direct al unei ţări străine, riscând să devină astfel aeroport intern al Federaţiei Ruse. În această ordine de idei, devine tot mai clară graba cu care PSRM şi PDM a demis Guvernul Sandu, care ar fi împiedicat o astfel de tranzacţie.

Pentru motivele arătate, deputaţii PAS vor depune o interpelare către Procuratura Generală prin care vor cere explicaţii cum a fost posibilă această tranzacţie în condiţiile în care, din informaţia publică, rezultă că posibilitatea de a ceda cotele şi capitalul „Avia Invest” este blocată şi în prezent. De asemenea, analizăm opţiunea depunerii unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Chicu care acţionează vădit împotriva interesului naţional al Republicii Moldova”, se arată într-o declarație a Partidului Acțiune și Solidaritate.

Menționăm că opinia publică a aflat astăzi că miliardarul rus Andrei Goncearenko este noul beneficiar al companiei „Komaksavia Airport Invest” Ltd.”, firmă care deține 95% din „Avia-Invest”, concesionara Aeroportului.

Învinuit de opoziție că ar fi principalul responsabil de cedarea către ruși a Aeroportului, președintele Igor Dodon spune că „nu știa” nimic despre tranzacție.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.01.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Frăție” cu forța

14.01.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Răbdare și discernământ

10.01.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre „dezvăluiri” ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
De ce credeți că s-au scumpit gazele naturale livrate R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md