23:56:39 23.06.2024
Stiri

PAS solicită EXPLICAȚII de la Procuratura Generală: Cum un miliardar rus a devenit proprietarul firmei care gestionează Aeroportul, dacă oamenii legii au pus sechestru pe cotele și capitalul „Avia Invest”?

Anticorupție 23.12.2019 14:59 Vizualizări3407 Autor: Ziarul National
PAS solicită EXPLICAȚII de la Procuratura Generală: Cum un miliardar rus a devenit proprietarul firmei care gestionează Aeroportul, dacă oamenii legii au pus sechestru pe cotele și capitalul „Avia Invest”?


Deputaţii fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) vor depune o interpelare către Procuratura Generală prin care vor cere explicaţii vizavi de tranzacția care vizează Aeroportul Internațional Chișinău (AIC), ajuns în gestiunea unui miliardar rus, din moment ce oamenii legii au aplicat sechestru pe cotele și capitalul „Avia Invest”, compania care a primit în concesiune acest obiectiv strategic.

De asemenea, legislatorii analizează opţiunea depunerii unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Chicu care „acţionează vădit împotriva interesului naţional al Republicii Moldova”.

„Ultimele evoluţii în cazul Aeroportului Chişinău arată că înţelegerea dintre Dodon (PSRM) şi Plahotniuc (PDM) cuprinde şi schimbarea proprietarilor aeroportului Chişinău. Astfel, noul proprietar devine miliardarul rus Andrei Gonchearenko, iar unul dintre cele mai strategice obiective ale ţării cade sub controlul direct al unei ţări străine, riscând să devină astfel aeroport intern al Federaţiei Ruse. În această ordine de idei, devine tot mai clară graba cu care PSRM şi PDM a demis Guvernul Sandu, care ar fi împiedicat o astfel de tranzacţie.

Pentru motivele arătate, deputaţii PAS vor depune o interpelare către Procuratura Generală prin care vor cere explicaţii cum a fost posibilă această tranzacţie în condiţiile în care, din informaţia publică, rezultă că posibilitatea de a ceda cotele şi capitalul „Avia Invest” este blocată şi în prezent. De asemenea, analizăm opţiunea depunerii unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Chicu care acţionează vădit împotriva interesului naţional al Republicii Moldova”, se arată într-o declarație a Partidului Acțiune și Solidaritate.

Menționăm că opinia publică a aflat astăzi că miliardarul rus Andrei Goncearenko este noul beneficiar al companiei „Komaksavia Airport Invest” Ltd.”, firmă care deține 95% din „Avia-Invest”, concesionara Aeroportului.

Învinuit de opoziție că ar fi principalul responsabil de cedarea către ruși a Aeroportului, președintele Igor Dodon spune că „nu știa” nimic despre tranzacție.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md