19:53:15 03.06.2020
 
Stiri

Ex-premierul Filip, despre creșterea TAXELOR și anularea unor scutiri: „Actuala guvernare a intrat în administrarea treburilor țării exact ca NORA-N BLIDE. Neîndemânatic. Haotic. Stângaci”

Economie 24.07.2019 17:39 Vizualizări1187 Autor: Ziarul National
Ex-premierul Filip, despre creșterea TAXELOR și anularea unor scutiri: „Actuala guvernare a intrat în administrarea treburilor țării exact ca NORA-N BLIDE. Neîndemânatic. Haotic. Stângaci”


Fostul premier Pavel Filip consideră că actuala guvernare, care nu ar fi „capabilă să găsească soluții pentru creșterea veniturilor”, nu ar trebui să distrugă ce a realizat fostul Guvern.

„Actuala guvernare a intrat în administrarea treburilor țării exact ca nora-n blide. Neîndemânatic. Haotic. Stângaci”, a declarat Pavel Filip, în legătură cu intenția Guvernului Sandu de a majora unele taxe și de a anula unele scutiri.

„La doar o lună după instalarea în fotolii, vine cu creșteri de taxe și anulări de scutiri. Creșterea taxelor nu înseamnă întotdeauna mai mulți bani la buget, iar actualele măsuri s-ar putea întoarce ca bumerangul, cu multe efecte negative, peste actualul guvern. Vor crește însă nu încasările la buget, vor crește:

- prețurile

- salariile în plic

- evaziunea fiscală

- economia tenebră

- incertitudinea și lipsa de predictibilitate pentru mediul de afaceri

- nemulțumirea oamenilor”, atenționează fostul premier.

Potrivit lui Filip, dacă actuala guvernare dorește să plătească în continuare pensiile și salarii, atunci ar trebui să aibă capacitate financiară.

CITIȚI și Deficitul bugetar pentru anul 2019, acoperit cu bani din UE și un împrumut din România: „Legea salarizării care a fost adoptată în grabă la finele anului trecut ne va costa cu peste un miliard de lei mai mult decât a fost planificat”

„Banii la buget nu vin însă (sau vin pe termen scurt) de la creșteri de impozite și taxe, vin de la o economie puternică. Nu poți avea o economie puternică, dacă nu ai un mediu de afaceri favorabil, stabil și predictibil. Statul trebuie să fie partenerul mediului de afaceri, nu călăul, căci businessul nu este vacă de muls. Dacă mediul de afaceri se va simți confortabil în Moldova, vor veni și investițiile, și locurile de muncă, și salariile mai mari, și încasări la buget mai multe din care să plătim pensii și salarii decente”, a scris acesta pe Facebook.

Sursa citată precizează că în ultimii trei ani guvernarea PD a venit cu multe inițiative care să asigure confortul și stabilitatea mediului de afaceri. „Am scăzut taxe și impozite (reducerea TVA-ului pentru HoReCa de la 20% la 10%) și am acordat scutiri și facilități (majorarea scutirii personale până la 24 mii lei, tichetele de masă). Astfel, în trei ani am încasat la buget cu 15 miliarde de lei mai mult, numărul celor care primesc salarii în plic a scăzut în jumătate într-un singur an, exporturile au crescut cu 30% doar în jumătate de an, creșterea economică a fost constantă de peste 4%”.

De asemenea, ex-premierul crede că ceea ce face astăzi guvernarea „ACUM” – PSRM va avea efect invers.

„Însă, cel mai mult mă deranjează în toată această istorie ipocrizia politică. După ce în ultimele zile ne-ați fluturat în fața ochilor poze de la întâlniri cu mediul de afaceri și bunele intenții ale noii guvernări în ceea ce privește businessul, aflăm de la proaspătul ministru al Finanțelor că aceste noi măsuri fiscale „nu au fost consultate în regim obișnuit” cu cei pe care îi vizează. Halal democrație și transparență”, a conchis Filip.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Serghiu 24.07.2019 19:03

Tot mai multă lume se arată dezamăgită de această alianță Kozak care nu face decît să îngloade țara în datorii și să sărăcească poporul prin majorări de impozite, taxe și preturi la gaz, energia electrică și carburanți

Cornel 24.07.2019 19:49

Deoarece nu reprezinta profesionalism, nu au maturitate politica si nu stiu concret ce sa faca! Trebuie demisia urgenta!

Denis 24.07.2019 20:52

Actualul guvern in loc sa ne imbunatateasca viata, ei au luat o sumedenie de credite si acum majoreaza tot felul de taxe, tarife si impozite. Prin datorii ei se gandesc sa ne imbunatateasca viata. Si pe langa la toate, isi pun cumatrii prin functii, sa-si hraneasca toate neamurile.

vasile 24.07.2019 21:17

DomPasa! Nu sant economiat de profesie! Ma dedic in constructie,nu stiu ce inseamna tichete de masa! Stiu (am vazut la parintii mei zaimuri)la care tu nici idee nu ai ces ele la care dupa aia si-au sters curul cu ele! Epoca deval.rublei si introducerea taloanelor laprocurarea produselor unde ne ati lasat numai in pantalonii maimutei. Nu mai mentionez si noptile la careati preluatputerea picata la pamant! Si acm va atrageti catelui de autoaparare?

vasile 24.07.2019 21:49

Nu stiu cine este Denis cu mesajele publicate,nu vreau sal cntrazic sau sai argumentez parerea,vreu sa-i reprosez nemultumirea mea si a miilor de cetateni ce si-au lasat durerea in RM si au fugit cat mai departe de asa indivizi ce ne doreste binele.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.06.2020 11:37 Ziarul National DOC // După ce s-au „odihnit” în peri...

01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md