00:21:42 04.08.2020
 
Stiri

Sturza SPUNE TOT ce crede despre actualii guvernanți: „Schimbarea până la capăt! Capătul UMILINȚEI...”

Politică 21.09.2019 16:53 Vizualizări8916 Autor: Ziarul National
Sturza SPUNE TOT ce crede despre actualii guvernanți: „Schimbarea până la capăt! Capătul UMILINȚEI...”


Fostul premier Ion Sturza este deranjat de faptul că actuala guvernare ar claca la mai multe capitole.

Într-o postare pe Facebook, acesta se referă la vizita lui Dmitri Kozak, care ar fi fost primit la Chișinău ca un șef de stat, dar și despre „fițele” guvernanților R. Moldova.

Redăm mai jos postarea integrală:

Schimbarea până la capăt! Capătul umilinței ...

Acum doi ani, Dima Rogozin era întors din zbor de către autoritățile de la Chișinău asistate de cele din România. Pretextul invocat – numele lui figura în lista de sancțiuni a UE. Cât PR s-a făcut atunci!

Între timp, lucrurile la Chișinău s-au schimbat. Moldova a revenit la „parteneriatul strategic” cu Federația Rusă. Urmează o vizită a doamnei Sandu la Moscova. Iar ultranaționalistul Rogozin nu mai este indezirabil.

Astăzi, pasagerii cursei Tarom (ce ironie!) au fost întorși din zbor și trimiși în zona de așteptare pentru aproximativ 20 min., ca să-i ofere „culoar” avionului lui Kozak! Un funcționar de mâna a doua a fost primit la Chișinău cu onoruri, ca un șef de stat!

Din observațiile personale, știu că cu cât țara e mai săracă, cu atât guvernanții sunt mai fanfaroni, iubesc privilegiile și hoardele de bodyguarzi. Dar fițele la moldoveni întrec orice măsură. Și nu e vorba doar de „onorurile” acordate lui Kozak.

În timpul vizitei anterioare la Chișinău, am fost blocat minute în șir într-o intersecție, ca să treacă un înalt demnitar local. Cortegiul era însoțit de cinci (!) mașini de poliție și paza!

Recent am aflat cu mare satisfacție că foștii președinți vor fi trimiși la plimbare cu... troleibuzul. Astfel, se vor economisi 500 de mii de lei moldovenești (25 mii de euro)! Bani necesari pentru plata salariilor medicilor și învățătorilor. Fain! Dar a calculat cineva cât ne costă paza și fițele celor trei înalte fețe guvernatoare?! Un întreg serviciu de protecție și pază cu buget de zeci (!) de milioane este practic concentrat pe deservirea celor trei - președinte, prim-ministru și președinte al Parlamentului. Dar cât costă domeniul de la Condrița întins pe zeci de hectare, pus în exclusivitate în serviciul lui Dodon? Dar zecile de vile de la Holercani și multe altele?...

Nu am auzit ca cineva din cei trei să se dezică de privilegiile extrem de costisitoare. Și de ce atâta pază? Ne temem de „găinile de la Floreni”? Am văzut și interacționat cu mulți șefi de state. Marea lor majoritate sunt de o simplitate extraordinară. Sigur, dacă nu merge vorba de Turkmenbași.

În semn de protest, de mâine merg și eu cu transportul public! Banii economisiți îi voi dona pentru întreținerea conducerii de „vârf”. Mai sunt doritori?

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Socrate 21.09.2019 18:33

Dl Ion are dreptate. Deși au trecu vreo trei decenii de la declararea independenții, unele privilegii pentru conducerea de vîrh au rămas aceleași ca pe timpul URSS. Mai mult ca atât, Deși la unele instituții s-a redus numărul de angajați și subalterni, unii demnitari și acum, ca în anii 90, au secretare, mașină la scară. Pază la intrare. Cândva puteau liber să intri pe la unele instituții publice. Aum -nu. Stau blocajele electronice Persoane cu epoleți.. Astfel se mimează democrația, publicitatea, fiind limitat la zero accesul direct la unii demnitari. De rang înalt, municipal și raional... De cine se tem ei ?? În unele state europene șefii de stat vin la seviciu cu bicicleta. Pe când la noi, întrun stat neutru și pașnic, doar cu zeci de garzi de corp...

Vasile 21.09.2019 18:47

Sturza-i specialist mare la criticat. Pe timpul guvernarii lui parintii mei primeau salarii in calosi si macaroane. Ma intreb... de unde a avut bani sa-si extinda afacerile in Romania?

desdichado 21.09.2019 20:48

Vasile, e adevărat ceea ce afirmi. Dar la fel de adevărat e și ceea ce afirmă Sturza.

ileana 23.09.2019 08:25

mai sturza incadreaza si tu in lupta cu dodon. dupa cite stiu nu prea teai avintat in lupta si nici idei nu ai dat cum mai bine de facut dar de stat in buruene si de criticat si eu as putea

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

27.07.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Duelul Tănase-Boțan:...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md