15:12:23 13.07.2020
 
Stiri

Dosarul de la Centrul de Sănătate Publică din Chișinău care vizează funcționarii ce se prefăceau că efectuează controale contra unor sume de bani: Numărul bănuiților a ajuns la 32 de persoane

Anticorupție 20.03.2019 09:50 Vizualizări1185 Autor: Ziarul National
Dosarul de la Centrul de Sănătate Publică din Chișinău care vizează funcționarii ce se prefăceau că efectuează controale contra unor sume de bani: Numărul bănuiților a ajuns la 32 de persoane


Numărul persoanelor cu statut de bănuit sau învinuit în cadrul dosarului care vizează Centrul de Sănătate Publică (CSP) din Chișinău, funcționarii cărora percepeau mită pentru a elibera documente favorabile agenților economici, a ajuns la 32 de persoane.

Ultima persoană reținută de ofițerii anticorupție în cadrul acestui dosar este contabila-şefă a unei companii din Chişinău care ar fi dat bani angajaţilor CSP pentru a obţine avizul de susţinere a instruirilor pentru igienă sanitară, dar şi pentru un proiect de construcţie a unui obiectiv cu destinaţie alimentară. Femeia a fost plasată în izolator pentru 72 de ore şi este cercetată pentru corupere activă.

Din cele 32 de persoane, 13 se află în izolatoarele de detenție.

Amintim că, acum o lună, 11 angajaţi ai Centrului municipal de sănătate publică din cadrul Agenţiei Naționale pentru Sănătate Publică a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale au fost reţinuţi de CNA şi procurorii anticorupţie în cadrul unei ample anchete, începute în luna mai 2018.

Aceştia ar fi pretins sistematic bani, personal sau prin mijlocitori, de la diferite persoane fizice și juridice pentru un şir de servicii. Inspectorii sanitari şi unii conducători ai CSP ar fi acceptat bani pentru eliberarea autorizaţiilor şi certificatelor sanitare, pentru renunţarea la unele controale sau neindicarea neregulilor, depistate în urma verificărilor inopinate.

De asemenea, aceştia ar fi pretins bani şi pentru eliberarea, fără impedimente, a avizelor la lot, la proiect şi la recepţia finală, organizarea orelor de instruire igienică şi susţinerea cu succes a examenelor, fără prezenţa nemijlocită la instruire a persoanelor, precum şi evaluarea pozitivă a rezultatelor măsurărilor instrumentale şi analizelor de laborator, fără deplasarea la faţa locului.

Procurorii au pornit, în acest caz, 138 de cauze penale pentru corupere activă şi pasivă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Niște canalii

11.07.2020 10:46 Ziarul National Alecu Reniță // Statalitatea dodonis...

10.07.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Gațcaniada sau cum a...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md