03:49:48 09.12.2019
 
Stiri

Dosar penal pe numele lui Vlad Plahotniuc în Elveția? „Despre acest fapt cunoaște și Eduard Harunjen, care deja timp de trei saptamâni a luat apă în gură”

Anticorupție 09.07.2019 16:33 Vizualizări2350 Autor: Ziarul National
Dosar penal pe numele lui Vlad Plahotniuc în Elveția? „Despre acest fapt cunoaște și Eduard Harunjen, care deja timp de trei saptamâni a luat apă în gură” RISE Moldova
Vila lui Vlad Plahotniuc de la Geneva

Organele de drept din Elveția ar fi inițiat un dosar penal pe numele fostului lider democrat Vlad Plahotniuc, anunță deputatul socialist Grigore Novac, care a trimis astăzi o interpelare la Procuratura Generală a Republicii Moldova.

Novac susține că procurorul general Eduard Harunjen ar cunoaște acest lucru.

„Obiectul sesizării a constituit informația care a parvenit în adresa mea cu referire la organul de urmărire penală din Elveția, care a intententat un dosar penal pe numele deputatului Vladimir Plahotniuc. Din informația pe care o detin, informația dată a parvenit și în Secția Cooperare Internațională din cadrul Procuraturii Generale a Republicii Moldova, iar despre acest fapt cunoaște și Eduard Harunjen care deja timp de trei saptamâni a luat apă în gură despre acest fapt. Organul de urmărire penală din Elveția solicită informații suplimentare de la Procuratura Generală referitor la alte crime și abuzuri ale liderului democraților din Republica Moldova”, susține socialistul.

Liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, este de părere că acest dosar, dacă există, ar fi meritul său.

„Se pare că s-a cam uitat că am facut demersuri la toate procuraturile din Europa, inclusiv la cea din Elveția. Au fost trimise în februarie, martie, aprilie. PSRM s-a trezit și face interpelări... abia acum, ...la Procuratua din R. Moldova. Vă anunț că nu numai Elvetia s-a apucat de lucru, dar și Germania, și nu numai cu privire la Plahotniuc, dar cu privire și la ceilalți: Țopa - Năstase. Dacă vă amintiți, pe 18 martie am spus că UE si SUA, dacă vor, într-o lună îl scot pe Plahtoniuc din R. Moldova. Așa și s-a întâmplat, numai că în două luni”, a comentat Dorin Chirtoacă pe Facebook.

Anterior, Chirtoacă a trimis materiale la toate procuraturile din Europa cu privire la casele și afacerile lui Vlad Plahotniuc din mai multe state, dar și cu privire la schema prin care „Țopa-Năstase” ar fi privatizat, la începutul anilor 2000, compania „Air Moldova”, după care au câștigat la CtEDO despăgubiri de șapte milioane de dolari din bugetul de stat.


Prietenii tăi merită să știe ASTA!Alexei 09.07.2019 19:14

tot circul cu dosarul în Elveția e o huinea, o parte din jocul și circul cu demiterea lui Harunjen, el pur și simplu îl execută public pe procurorul general, cu tot felul de informații și murdării, iată care-i faza, interesant aici dacă moldovenii vor ruguma această cotletă ori voi realiza că e un show

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2019 09:24 Nicolae Negru Cazul Filat: de la statul capturat la...

05.12.2019 16:01 Ziarul National Victor Chirilă // Ministrul de Extern...

04.12.2019 15:09 Ziarul National Victor Munteanu // Adevărații regizor...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md