22:55:06 29.09.2020
 
Stiri

Dodon ar avea AFACERI în Rusia: „Eu știu poziția lui Igor Nicolaevici – merge acolo unde miroase a BANI. Dacă miroase a DOLARI la Moscova, atunci de ce nu”

Politică 10.09.2019 16:13 Vizualizări2010 Autor: Ziarul National
Dodon ar avea AFACERI în Rusia: „Eu știu poziția lui Igor Nicolaevici – merge acolo unde miroase a BANI. Dacă miroase a DOLARI la Moscova, atunci de ce nu” deschide.md


Președintele Igor Dodon ar fi de facto partenerul fiului procurorului general al Federației Ruse, Igor Ceaika, într-o afacere de reciclare a deșeurilor. Mai mult, faptul că majoritatea „ACUM” – PSRM a aprobat o lege prin care este permisă incinerarea deșeurilor nu ar fi un lucru întâmplător. De această părere este liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.

Potrivit politicianului, fratele președintelui Dodon, Alexandru, nu are cum să fie „mare businessman” la Moscova și mai ales partener cu Ceaika. „Dacă e să vorbim real, acesta este business-ul lui Igor Dodon, ascuns pe numele fratelui său. Că s-a dus el de la Sadova și a ajuns businessman de clasă mondială…”, a râs astăzi Usatîi, într-o conferință de presă.

Acesta admite că modificările efectuate de Parlament la Legea privind deșeurile, care permite incinerarea acestora, nu este un lucru întâmplător. Modificările au fost făcute cu două săptămâni înainte ca fratele președintelui să devină asociat cu Igor Ceaika în afacerea privind reciclarea deșeurilor, inclusiv radioactive.

„Corect. Acolo eu știu poziția lui Igor Nicolaevici. Igor Nicolaevici merge acolo unde miroase a bani. E ca și cum ai lua o bucățică de cașcaval și ai atrage un șoricel. Pot fi adoptate și 40 de legi, dar dacă miroase oleacă a dolari de la Moscova, atunci de ce nu. Dar acolo chiar miroase”, a spus sursa citată.

Renato Usatîi încă nu știe dacă Alexandru Dodon și Igor Ceaika vor încerca să intre pe piața R. Moldova: „Dacă va vedea că e o afacere profitabilă, mă refer la Igor Nicolaevici, clar lucru că le va scrie pe numele fratelui său”.

Presa rusă a anunțat luna trecută că fratele președintelui Igor Dodon, Alexandru, a devenit din nou asociat cu fiul procurorului general al Federației Ruse, Igor Ceaika, într-o afacere de reciclare a deșeurilor. Astfel, Alexandru Dodon a ajuns, pe 30 august curent, proprietarul a 10% din acțiunile unei companii de colectare și prelucrare a deșeurilor, unde Ceaika deține 50%.

De asemenea, la mijlocul lunii iulie, presa de la Moscova a transmis că Alexandru Dodon va deține 15% din compania de construcții „АрхплейДевелопмент”. Și de această dată, acționar principal al companiei e nimeni altul decât Igor Ceaika, membru al organizației obștești „Delovaia Rossia” și reprezentant al acestei organizații în R. Moldova și Transnistria.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Tarnacop 10.09.2019 16:50

O banala invidie a unui prorus fata de altul, mai smecher.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Președinte pe vremea...

27.09.2020 10:02 Ziarul National Alecu Reniță // Factura pentru întârz...

25.09.2020 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // Dodon, în campanie e...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md