23:23:27 11.08.2022
Stiri

Doc // Polițistul prins cu droguri și concediat a fost restabilit în funcție de către judecătorul Namașco

Social 16.08.2013 16:02 Vizualizări3698 Autor: Ziarul National
Doc // Polițistul prins cu droguri și concediat a fost restabilit în funcție de către judecătorul Namașco


La începutul lunii aprilie curent, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunța că un polițist de la Inspectoratul de Poliție al sectorului Râșcani al capitalei, Artur Bichir, ar fi tăinuit două kilograme de hașiș atunci când a întocmit actele de reținere a doi reprezentanți ai unei filiere specializată în traficul de droguri.

Operațiunea de reținere s-a desfășurat pe traseul Soroca-Florești și de la doi cetățeni a fost ridicată o substanță asemănătoare hașișului, a cărei valoare estimativă era de circa 600 de mii de lei. În actele poliției era trecută o cantitate mai mică decât cea depistată, cealaltă fiind însușită de polițist cu scopul de a o vinde pe piața neagră.

Peste câteva zile, la domiciliul și în biroul de serviciu al lui Bichir au fost depistate substanțe narcotice și bani în valoare totală de circa 60 de mii de lei, bijuterii din aur, patru ștampile ale organelor procuraturii și instanțelor de judecată. La domiciliul unui complice de-al polițistului, fost om al legii, au mai fost descoperite droguri din aceeași captură, acte ale MAI, legitimație de serviciu pe numele lui, chei de la automobile de lux etc.

Procurorii anticorupție au pornit urmărirea penală pe numele lui Bichir pe faptul circulației ilegale a substanțelor narcotice cu scop de înstrăinare, săvârșite în proporții deosebit de mari și abuz de serviciu soldat cu urmări grave.

În explicațiile oferite, polițistul susținea că a depistat acele droguri la el „întâmplător” peste câteva zile și chiar le-a spus colegilor săi că o să le anexeze la dosar.

Pe 12 aprilie, Judecătoria Buiucani a emis un mandat de arest pentru 25 de zile pe numele lui Bichir, iar apoi acesta a fost prelungit cu încă 25 de zile. Ulterior, Bichir a fost plasat în arest la domiciliu, iar dosarul privind infracțiunea săvârșită a ajuns în judecată.

În paralel, și Serviciul de securitate internă și combaterea corupției din cadrul MAI a pornit o anchetă potrivit căreia Artur Bichir „a manifestat neglijență în exercitarea atribuțiilor de serviciu, lipsă de profesionalism și a discreditat imaginea poliției”. În baza rezultatelor anchetei de serviciu, Bichir a fost concediat.

Recent, judecătorul de la Judecătoria Centru Serghei Namașco a decis anularea ordinului prin care a fost concediat Bichir și a dispus restabilirea în funcție a acestuia. MAI a atacat decizia instanței de fond la Curtea de Apel.

Menționăm faptul că polițistul Artur Bichir nu are cazierul tocmai curat. Anterior, acesta a fost recunoscut vinovat de comiterea unui act de corupție, fiind eliberat de răspundere penală și tras la răspundere contravențională.
Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
08.08.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dacă Putin îi ucide ...

05.08.2022 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Himera URSS și front...

01.08.2022 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre s...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md