00:43:22 29.09.2022
Stiri

VIDEO, FOTO // Operațiune de amploare privind reținerea unui grup infracțional specializat în comercializarea online a DROGURILOR. Oamenii legii au ridicat substanțe interzise în valoare de 8 000 000 de lei

Actualitate 15.12.2020 13:41 Vizualizări1086 Autor: Ziarul National
VIDEO, FOTO // Operațiune de amploare privind reținerea unui grup infracțional specializat în comercializarea online a DROGURILOR. Oamenii legii au ridicat substanțe interzise în valoare de 8 000 000 de lei


Organele de drept au reținut nouă membri ai unui grup infracțional, specializat în comercializarea drogurilor sintetice de tip PVP prin intermediul magazinelor online. În cadrul operațiunii au fost efectuate 23 de percheziții, în cadrul cărora au fost sechestrate droguri în valoare de 8 000 000 de lei.

Potrivit Inspectoratului Național de Investigații, membrii grupării infracționale au vârste cuprinse între 19 și 35 ani, iar doi membri ai grupării au fost anterior reținuți și judecați pentru huliganism, furt și jaf.

Gruparea a fost documentată pe parcursul a trei luni, perioadă în care oamenii legii au stabilit că membrii acesteia aveau reguli bine determinate de comunicare, subordonare și disciplină.

Astfel, aceștia au creat o schemă prin care gestionau o rețea de comercializare a drogurilor de tip sintetic prin intermediul aplicației Telegram, administrată de unul dintre membrii grupării.

Utilizatorii aplicației primeau mesaje-oferte despre posibilitatea achiziționării drogurilor.

Zilnic, membrii grupului obțineau venituri de peste 20 000 de lei din realizarea drogurilor.De asemenea, organizatorul și administratorul acestei rețele racola persoane în calitate de „curieri” pentru plasarea drogurilor în ascunzișuri.

Drogurile erau ascunse în locuri mai puțin aglomerate, iar coordonatele și fotografiile cu plasarea acestora erau transmise prin aplicația Telegram „operatorului”, care deservea interesele grupului.
În cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliile membrilor grupării, polițiștii au ridicat mai multe pachețele cu droguri de diferit tip, cu masa totală de peste 10 kg, telefoane mobile, calculatoare și altă tehnică de calcul, carduri bancare emise pe persoane terțe. Au mai fost confiscate peste 20 000 de pachețele de tip Zip-lock, care urmau să fie utilizate pentru ambalarea drogurilor. Un gram de PVP (sare/соль) era vândut consumatorilor cu prețul de 800 de lei.

Totodată, în cadrul acțiunilor de urmărire penală au fost ridicate mai multe pliculețe cu droguri, care erau amplasate în ascunzișuri special amenajate pe teritoriul mun. Chișinău, destinate consumatorilor de droguri și care urmau să fie comercializate.

În cadrul perchezițiilor au fost ridicați și bani în diferită valută, în sumă totală de peste 414 000 de lei.

La fel, au fost ridicate și urmează să fie aplicat sechestru pe un automobil cu valoarea de aproximativ 17 000 de euro și un apartament cu valoarea de peste 900.000 de lei. Aceste bunuri ar fi fost procurate din banii obținuți din vânzarea drogurilor.

Dacă vor fi găsiți vinovați, membri acestei grupări riscă între 7 și 15 ani de închisoare.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.09.2022 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce nu renunță Put...

23.09.2022 09:04 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un test pentru intel...

21.09.2022 13:53 Ziarul National Nicolae Negru, despre zăngănitul arme...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md