12:46:49 21.06.2024
Stiri

VIDEO // Un dentist, un BUCĂTAR și un IT-ist, implicați într-o schemă de trafic cu droguri. Oamenii legii au depistat o captură de droguri în valoare de 2,5 milioane de lei

Actualitate 28.09.2023 11:35 Vizualizări1115 Autor: Ziarul National
VIDEO // Un dentist, un BUCĂTAR și un IT-ist, implicați într-o schemă de trafic cu droguri. Oamenii legii au depistat o captură de droguri în valoare de 2,5 milioane de lei


Organele de drept au deconspirat un grup infracțional, care a pus în aplicare o schemă de trafic cu droguri. Totodată, oamenii legii au ridicat în cadrul perchezițiilor droguri în valoare de cir 2,5 milioane de lei.

Persoanele implicate în această schemă aveau activități firești în viața de zi cu zi – unul activa în calitate de tehnician dentist, altul - bucătar într-un restaurant, iar al treilea – specialist IT. Cel de-al patrulea inculpat e o veche cunoștință a procurorilor, fiind anterior într-un dosar aflat pe masa judecătorilor.

Doi dintre bănuiți, domiciliați în Chișinău, au fost reținuți în flagrant delict, după ce au vândut repetat droguri unui agent sub acoperire. Ulterior, au fost reținuți ceilalți doi din localități din sudul R. Moldova, care erau responsabili de creșterea marijuanei.

Oficial, un bărbat lucrează ca tehnician dentist, altul – bucătar într-un restaurant, al treilea – specialist IT, iar cel de-al patrulea este inculpat într-o altă schemă de trafic de droguri deferită justiției de procurori.

Plantele de marijuana erau cultivate atât în sere, cât și în locații adaptate acestui scop în fâșii forestiere, lângă frontieră. Suplimentar, în cadrul perchezițiilor au fost ridicate și semințe feminizate de canabis (modificate genetic pentru facilitarea cultivării) aduse prin contrabandă din Uniunea Europeană.

La solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), cei patru au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md