13:19:18 21.06.2024
Stiri

VIDEO // Actuali și foști POLIȚIȘTI, implicați în contrabandă cu DROGURI. Gruparea formată din 23 de membri a fost filată aproape trei ani

Anticorupție 31.01.2019 12:11 Vizualizări3346 Autor: Ziarul National
VIDEO // Actuali și foști POLIȚIȘTI, implicați în contrabandă cu DROGURI. Gruparea formată din 23 de membri a fost filată aproape trei ani


Organele de drept din R. Moldova au reținut șapte membri ai unui grup criminal, inclusiv actuali și foști polițiști, specializat în contrabanda cu hașiș. Drogurile erau cumpărate din Spania, iar ulterior - transportate și vândute în Federația Rusă.

Potrivit procurorului Dumitru Ștefârță, operațiunea de reținere a demarat la data de 19 ianuarie curent, iar până acum pe teritoriul R. Moldova au fost reținute șapte persoane, printre care și liderul, dar și membrii activi ai grupării.

„Liderul grupării s-a dovedit a fi un moldovean de 30 de ani, fost angajat al Poliției de frontieră. Acesta a creat un grup criminal organizat și o schemă prin care transporta drogurile din țara de origine spre țările de consum pentru ulterioara realizare”, a spus procurorul.

Printre cei reținuți este și un actual angajat al Inspectoratului de Poliție Ialoveni, în vârstă de 28 de ani, care a activat în calitate de curier în transportarea drogurilor. De asemenea, acesta avea rolul de racola alte persoane în „afacere”.

Sursa citată a mai adăugat că drogurile erau cumpărate din Spania cu aproape 700 de euro per kilogram, iar în Rusia erau vândute cu 2 500 de euro pentru fiecare kg.

În cadrul investigației au fost identificate mai multe trasee de deplasare și transportare a drogurilor, toate acestea ocolind teritoriul R. Moldova. În operațiunea de destructurare a acestui grup au participat și reprezentanți ai organelor de drept din Spania, Belarus, Federația Rusă, Ucraina și România.

Cele șapte persoane reținute în R. Moldova au statut de învinuit, iar șase dintre acestea au primit mandat de arest pe un termen de 30 de zile. Persoanele reținute riscă între 7 și 15 ani de închisoare.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md