02:41:08 31.05.2023
Stiri

VIDEO // Actuali și foști POLIȚIȘTI, implicați în contrabandă cu DROGURI. Gruparea formată din 23 de membri a fost filată aproape trei ani

Anticorupție 31.01.2019 12:11 Vizualizări3127 Autor: Ziarul National
VIDEO // Actuali și foști POLIȚIȘTI, implicați în contrabandă cu DROGURI. Gruparea formată din 23 de membri a fost filată aproape trei ani


Organele de drept din R. Moldova au reținut șapte membri ai unui grup criminal, inclusiv actuali și foști polițiști, specializat în contrabanda cu hașiș. Drogurile erau cumpărate din Spania, iar ulterior - transportate și vândute în Federația Rusă.

Potrivit procurorului Dumitru Ștefârță, operațiunea de reținere a demarat la data de 19 ianuarie curent, iar până acum pe teritoriul R. Moldova au fost reținute șapte persoane, printre care și liderul, dar și membrii activi ai grupării.

„Liderul grupării s-a dovedit a fi un moldovean de 30 de ani, fost angajat al Poliției de frontieră. Acesta a creat un grup criminal organizat și o schemă prin care transporta drogurile din țara de origine spre țările de consum pentru ulterioara realizare”, a spus procurorul.

Printre cei reținuți este și un actual angajat al Inspectoratului de Poliție Ialoveni, în vârstă de 28 de ani, care a activat în calitate de curier în transportarea drogurilor. De asemenea, acesta avea rolul de racola alte persoane în „afacere”.

Sursa citată a mai adăugat că drogurile erau cumpărate din Spania cu aproape 700 de euro per kilogram, iar în Rusia erau vândute cu 2 500 de euro pentru fiecare kg.

În cadrul investigației au fost identificate mai multe trasee de deplasare și transportare a drogurilor, toate acestea ocolind teritoriul R. Moldova. În operațiunea de destructurare a acestui grup au participat și reprezentanți ai organelor de drept din Spania, Belarus, Federația Rusă, Ucraina și România.

Cele șapte persoane reținute în R. Moldova au statut de învinuit, iar șase dintre acestea au primit mandat de arest pe un termen de 30 de zile. Persoanele reținute riscă între 7 și 15 ani de închisoare.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md