13:12:52 04.06.2020
 
Stiri

DOC // Ex-premierul Filat prezintă noi PROBE, care demonstrează că nu ar avea nimic cu numirea lui Șor la BEM: „Nu mai este un SECRET că relațiile între Leancă și Șor erau de așa natură…”

Anticorupție 10.07.2019 17:04 Vizualizări7242 Autor: Ziarul National
DOC // Ex-premierul Filat prezintă noi PROBE, care demonstrează că nu ar avea nimic cu numirea lui Șor la BEM: „Nu mai este un SECRET că relațiile între Leancă și Șor erau de așa natură…”


Fostul premier Vlad Filat infirmă că dânsul, în calitate de prim-ministru, l-ar fi numit pe Ilan Șor președinte al Consiliului de Administrației al Băncii de Economii a Moldovei (BEM). Acesta precizează că succesorul său, Iurie Leancă, la-r fi favorizat pe Șor să ajungă în fruntea BEM, deoarece între ei exista o legătură foarte apropiată.

„Având în vedere că pe parcursul timpului s-a tot vorbit despre faptul că eu, în calitate de prim-ministru, sau că Guvernul pe care l-am condus l-a numit pe Șor în calitate de președinte la BEM, cred că actele de mai jos vor clarifica lucrurile. Aceste acte arată clar cine și când l-a numit pe Șor în calitate de membru al Consiliului BEM, iar ulterior în calitate de președinte al Consiliului BEM. Este important să analizăm componența Consiliului și care dintre ei poate fi atribuit mie, poate doar Calmâc”, a scris acesta pe pafina sa de Facebook.

Potrivit fostului premier, hotărârile privind numirea lui Șor au fost adoptate la 29-30 aprilie 2014. „Și cine la acea dată era prim-ministru și Guvernator al BNM? Pentru a readuce în memorie acelor care insistă în a promova neadevăruri, precizez, am avut onoarea să fiu prim-ministru al Guvernului R. Moldova din 25 septembrie 2009 până pe 22 aprilie 2013. Cine și când l-a numit în funcția de membru și președinte al Consiliului BEM pe Șor se vede din acte, însă trebuie să mai clarific un aspect. Unii care au pretenții de oameni informați susțin ideea că eu l-am influențat pe Leancă să ia decizii în favoarea lui Șor. Nu mai este un secret că relațiile între Leancă și Șor erau de așa natură încât nu era necesară influența cuiva. Dar dacă e nevoie de probe în acest sens le vom oferi”, a mai adăugat sursa citată.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.06.2020 11:37 Ziarul National DOC // După ce s-au „odihnit” în peri...

01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md