06:13:14 01.06.2020
 
Stiri

DETALII despre reținerea lui Tranga, oferite de procurori: Trafic de influență, șantaj și 30 000 de euro. Avocat: „Se urmărește preluarea afacerii”

Anticorupție 14.05.2019 18:24 Vizualizări1189 Autor: Ziarul National
DETALII despre reținerea lui Tranga, oferite de procurori: Trafic de influență, șantaj și 30 000 de euro. Avocat: „Se urmărește preluarea afacerii” Noi


Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) confirmă declarațiile avocatului lui Andrei Tranga, patronul rețelei „Andy's”, potrivit cărora acesta a fost reținut pentru trafic de influență, dar afirmă că aceleiași persoane i se mai incriminează și o altă infracțiune - șantaj pentru preluarea unei afaceri în interesul unui „grup criminal”.

Mai mult, Tranga a fost reținut pe 25 aprilie împreună cu alte patru persoane, după primirea a 30 de mii de euro, o tranșă dintr-o sumă estorcată de „grupul criminal”.

„În luna aprilie 2019, procurorii PCCOCS au inițiat investigațiile în cadrul a două cauze penale, urmărirea penală fiind pornită pe faptul traficului de influență, săvârșit în proporții deosebit de mari, precum și pe faptul șantajului, caracterizat prin transmiterea controlului asupra unei societăți comerciale și asupra activelor acesteia, acțiuni comise în interesul unui grup criminal organizat.

În urma efectuării acțiunilor de urmărire penală și a măsurilor speciale de investigație, de către procurorii și ofițerii PCCOCS au fost administrate probe concludente cu privire la acțiunile infracționale menționate mai sus, comise de către membrii grupului criminal.

Astfel, pe 25 aprilie 2019, procurorii și ofițerii PCCOCS, cu suportul ofițerilor SIS, au reținut în flagrant cinci persoane, după primirea unei părți din banii estorcați (30 000 de euro).Concomitent, în cadrul perchezițiilor au fost depistate și ridicate mijloacele financiare estorcate, mijloacele electronice de comunicare, calculatoare, documente și acte care probează circumstanțele cauzelor penale”, se arată într-un comunicat de presă al PCCOCS.

CITIȚi și Persoane importante din organele de drept ale R. Moldova ar fi implicate într-un atac de tip RAIDER: Ar fi încercat să deposedeze un agent economic de afacere

Astăzi, avocatul Ion Dron presupunea, la Curtea de Apel unde a fost respins recursul apărării care a contestat decizia de plasare în arest preventiv a omului de afaceri, că se urmărește preluarea afacerii acestuia.

„Tranga nu a participat la nicio tranșă de transmitere a banilor. Există versiunea că este o victimă colaterală. Versiunea noastră principală este că se urmărește preluarea afacerii”, a spus Dron.

PCCOCS neagă faptul că, prin arestarea lui Tranga, s-ar urmări preluarea rețelelor de restaurante „La Plăcinte” și „Andy's”, fiindcă „procurorii și ofițerii PCCOCS nu au efectuat careva acțiuni de urmărire penală, cum ar fi de percheziții, ridicări de documente sau obiecte, care ar periclita acestor agenți economici”.

Amintim că cele cinci persoane reținute pe 25 aprilie curent sunt bănuite că ar fi deposedat un agent economic din R. Moldova de afacere, victima fiind o persoană care gestionează o companie de prelucrare a metalului. Aceștia ar fi acționat în comun cu angajați cu funcții importante în sistemul de drept al R. Moldova, dar și cu autoritatea criminală Karamalak de la Moscova. La scurt timp după aceste dezvăluiri, șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, și-a dat demisia.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md