Cum să faci cotlete de porc fragede
2899
sursa: eva.ro Au un gust deosebit, dar dacă le usuci excesiv nimeni nu le va aprecia. Află cum poți pregăti cotlete de porc fragede și aromate, care vor face deliciul invitaților.
Temperatura contează foarte mult în momentul în care vrei să obții cotlete savuroase, dar nu prea uscate sau chiar arse. Carnea va avea un gust special dacă respecți temperatura necesară, precum și alte indicații legate de modul de selecție și preparare. Cu excepția cazurilor în care ai la masă vegetarieni este puțin probabil ca niște cotlete de porc fragede să nu fie cel puțin la fel de apreciate ca și desertul. Nu este foarte complicat să reușești, ci trebuie să respecți câteva metode practice pentru a găti eficient. Timpul petrecut în bucătărie va fi util și nu va trebui să te chinui să salvezi cotletele excesiv de uscate folosind sos sau alte opțiuni.
Iată cum poți obține cotlete de porc fragede:
1. Alege cotlete mai groase, cu tot cu os
Cotletele subțiri se vor pătrunde prea repede și crește riscul să le arzi sau să le rumenești prea mult. Cotletele subțiri fără os sunt mai potrivite pentru șnițele. Nu te gândi că vei pierde mai mult timp pentru simplul fapt că și osul este inclus. Experții bucătari au constatat că timpul nu diferă prea mult și că nu vei usca prea tare cotletul dacă lași osul. Poți păstra osul pentru a prepara o ciorbă mai încolo.
2. Condimentează bine cotletele
Pune cotletele pe un fund de lemn și folosește patru linguri de sare. Continuă cu piper proaspăt măcinat, asigurându-te că ai creat un strat uniform pe toate părțile cărnii.
3. Lasă cotletele să se odihnească
Lasă carnea asezonată cu sare și piper cel puțin 30 de minute la temperatura camerei. Dacă vrei să obții o aromă intensă o poți lăsa chiar până la două ore. Pe măsură ce carnea se apropie de temperatura camerei va fi mai ușor de gătit și se va pătrunde uniform. După acest interval tamponează ușor cotletele cu prosoape de hârtie pentru a elimina excesul de umezeală.
4. Rumenește cotletele la foc mediu
Încălzește o lingură de unt sau ulei într-o tigaie până când începe să lucească. În acel moment adaugă cotletele într-un singur strat. Lasă-le un minut, apoi întoarce-le pe partea cealaltă. După ce a trecut un minut întoarce-le din nou. Fă acest lucru aproximativ de cinci ori pe fiecare parte.
Dar de ce trebuie să le întorci tot timpul? Dacă le vei lăsa pe aceeași parte vei observa în scurt timp că marginile încep să se strângă. Întorcându-le des te asiguri că vor rămâne netede și uniforme, iar carnea se rumenește la fel pe toate părțile.
5. Adaugă unt și ierburi aromatice sau condimente
După ce ai întors cotletele pe ambele părți de cinci ori oprește focul și adaugă 50 g de unt moale, nesărat, plus ierburi aromatice și condimente precum rozmarin, cimbru, ghimbir, foi de dafin sau fulgi de ardei iute.
Ierburile aromatice și condimentele vor infuza untul care se topește cu o aromă complexă. Folosește o lingură și pune amestecul peste cotletele fierbinți. Continuă până când observi că nu mai fac spumă. Mută cotletele pe un fund de lemn.
6. Lasă cotletele să se odihnească, din nou
În timp ce cotletele stau pe fundul din lemn temperatura cărnii va continua să crească pe măsură ce aromele se redistribuie, iar carnea se frăgezește. Le poți înfășura și în folie de aluminiu, dar cel mai important este să nu le atingi timp de 10 minute.
7. Servește
Poți servi cotletele așa cum sunt sau poți îndepărta partea cu os. Combină-le cu o garnitură de cartofi la cuptor sau cu o salată de crudități și vei obține o masă delicioasă, pe placul tuturor.
Sursa: eva.ro
01.02.2019
18:30
3537
REȚETĂ // Cel mai rapid aperitiv – chiftele de cartofi cu brânză
28.01.2019
14:19
4252
REȚETĂ// Quiche cu piept de pui și broccoli
25.01.2019
17:19
3471
REȚETĂ // Budincă de cafea
22.01.2019
15:19
3415
REȚETĂ // Desert rapid și gustos - Omletă cu mere
19.01.2019
15:04
3061
REȚETĂ // Orez cu pui
17.01.2019
18:30
3505
REȚETĂ // Friptură delicioasă cu ciuperci
15.01.2019
17:21
5262
REȚETĂ împărătească // Pui Marengo
14.01.2019
17:40
3683
REȚETĂ // Sănătos și gustos. Supă crema de dovleac cu parmezan
28.12.2018
13:19
2307
REȚETE // Cocktailuri DELICIOASE pe care le poți prepara de Revelion. Îți vei surprinde invitații!
26.12.2018
16:30
2463
REȚETĂ // Tort Dracula
24.12.2018
08:04
3782
REȚETĂ // Friptură de porc la tavă cu portocale si rozmarin
19.12.2018
08:30
48605
REȚETĂ // Prăjitura care a înnebunit planeta
09.11.2025
12:23
67
Doi români răniți într-un atac armat în piața Taksim, Istanbul, anunță ministrul Oana Țoiu
09.11.2025
09:06
390
Dronele ucrainene întrerup temporar curentul și căldura în orașul rus Voronej
09.11.2025
08:24
466
Moldova pregătește vize pentru cetățenii CSI: Guvernul denunță acordul de liberă circulație
09.11.2025
08:02
417
Horoscopul zilei 09.11.2025
09.11.2025
01:57
592
Atacuri periculoase asupra centralelor nucleare din Ucraina: Kievul solicită intervenția AIEA pentru a preveni dezastrul!
08.11.2025
23:31
656
Rusia lovește dur Ucraina: șase morți și pagube semnificative după cele mai masive atacuri balistice asupra infrastructurii energetice de la începutul conflictului
08.11.2025
21:01
715
Schimbări ușoare de vreme în Moldova în 09.11.2025
08.11.2025
20:37
906
Lavrov revine în prim-plan: Rusia lucrează la un posibil test nuclear sub conducerea lui Putin, speculații privind poziția sa în guvern
08.11.2025
20:13
762
Hodorkovski avertizează Europa: Un nou Război Rece cu Rusia este inevitabil, indiferent de deznodământul în Ucraina
08.11.2025
16:48
778
Planurile de denunțare a regimului fără vize pentru Tadjikistan și Kârgâzstan, clarificate de MAE Chișinău
08.11.2025
15:24
1470
Moldova pregătește o tranziție strategică și graduală către regimul european de vize, explică experții WatchDog
08.11.2025
14:05
727
Maia Sandu configurează noul Consiliu Național de Securitate al R. Moldova cu Anca Dragu în echipă
08.11.2025
13:29
1071
România cere răgaz pentru sancțiunile SUA împotriva Lukoil, Republica Moldova riscă să fie afectată de lipsa combustibilului
08.11.2025
11:56
1343
Moldova pregătește regimul de vize pentru cetățenii CSI: 7 acorduri, pe cale de denunțare!
08.11.2025
11:29
754
Român reținut pentru omor calificat după un accident tragic în Bulgaria: șase imigranți au murit în lacul Vaia
08.11.2025
10:38
789
România caută soluții pentru a evita închiderea rafinăriei Lukoil și impactul asupra Moldovei pe fondul sancțiunilor SUA
08.11.2025
10:23
756
Comisarul european Marta Kos sosește în Republica Moldova pentru discuții despre extindere și viitorul țării
08.11.2025
08:27
668
Horoscopul zilei 08.11.2025
08.11.2025
08:07
704
Rusia lovește din nou: infrastructura energetică a Ucrainei afectată, regiuni întregi fără electricitate
08.11.2025
07:58
746
Ucraina denunță recrutarea a peste 1.400 de africani de către Rusia, profitând de sărăcia continentului
07.11.2025
23:41
2366
Fetița care l-a pus pe Putin într-o situație delicată: Întrebarea din Piața Roșie care a stârnit reacții neașteptate
07.11.2025
21:47
873
Trump îndeamnă UE să susțină Ungaria și pe Orban în fața provocărilor imigrației în Europa
07.11.2025
21:42
766
Moldova la conducerea Protocolului OMS și ONU privind Apa și Sănătatea pentru prima dată în istorie
07.11.2025
20:46
782
Vremea pentru 8 Noiembrie 2025: Un început noroş pentru weekend
07.11.2025
18:56
1047
Maia Sandu a semnat decretul pentru noua componență a Consiliului Național de Securitate
Doi români răniți într-un atac armat în piața Taksim, Istanbul, anunță ministrul Oana Țoiu
Dronele ucrainene întrerup temporar curentul și căldura în orașul rus Voronej
Moldova pregătește vize pentru cetățenii CSI: Guvernul denunță acordul de liberă circulație
Horoscopul zilei 09.11.2025
1 MDL
1 EUR
19.71
1 USD
17.11
1 RON
3.88
1 RUB
0.21
1 UAH
0.41


Inapoi














