Cum să faci cotlete de porc fragede
2888
sursa: eva.ro Au un gust deosebit, dar dacă le usuci excesiv nimeni nu le va aprecia. Află cum poți pregăti cotlete de porc fragede și aromate, care vor face deliciul invitaților.
Temperatura contează foarte mult în momentul în care vrei să obții cotlete savuroase, dar nu prea uscate sau chiar arse. Carnea va avea un gust special dacă respecți temperatura necesară, precum și alte indicații legate de modul de selecție și preparare. Cu excepția cazurilor în care ai la masă vegetarieni este puțin probabil ca niște cotlete de porc fragede să nu fie cel puțin la fel de apreciate ca și desertul. Nu este foarte complicat să reușești, ci trebuie să respecți câteva metode practice pentru a găti eficient. Timpul petrecut în bucătărie va fi util și nu va trebui să te chinui să salvezi cotletele excesiv de uscate folosind sos sau alte opțiuni.
Iată cum poți obține cotlete de porc fragede:
1. Alege cotlete mai groase, cu tot cu os
Cotletele subțiri se vor pătrunde prea repede și crește riscul să le arzi sau să le rumenești prea mult. Cotletele subțiri fără os sunt mai potrivite pentru șnițele. Nu te gândi că vei pierde mai mult timp pentru simplul fapt că și osul este inclus. Experții bucătari au constatat că timpul nu diferă prea mult și că nu vei usca prea tare cotletul dacă lași osul. Poți păstra osul pentru a prepara o ciorbă mai încolo.
2. Condimentează bine cotletele
Pune cotletele pe un fund de lemn și folosește patru linguri de sare. Continuă cu piper proaspăt măcinat, asigurându-te că ai creat un strat uniform pe toate părțile cărnii.
3. Lasă cotletele să se odihnească
Lasă carnea asezonată cu sare și piper cel puțin 30 de minute la temperatura camerei. Dacă vrei să obții o aromă intensă o poți lăsa chiar până la două ore. Pe măsură ce carnea se apropie de temperatura camerei va fi mai ușor de gătit și se va pătrunde uniform. După acest interval tamponează ușor cotletele cu prosoape de hârtie pentru a elimina excesul de umezeală.
4. Rumenește cotletele la foc mediu
Încălzește o lingură de unt sau ulei într-o tigaie până când începe să lucească. În acel moment adaugă cotletele într-un singur strat. Lasă-le un minut, apoi întoarce-le pe partea cealaltă. După ce a trecut un minut întoarce-le din nou. Fă acest lucru aproximativ de cinci ori pe fiecare parte.
Dar de ce trebuie să le întorci tot timpul? Dacă le vei lăsa pe aceeași parte vei observa în scurt timp că marginile încep să se strângă. Întorcându-le des te asiguri că vor rămâne netede și uniforme, iar carnea se rumenește la fel pe toate părțile.
5. Adaugă unt și ierburi aromatice sau condimente
După ce ai întors cotletele pe ambele părți de cinci ori oprește focul și adaugă 50 g de unt moale, nesărat, plus ierburi aromatice și condimente precum rozmarin, cimbru, ghimbir, foi de dafin sau fulgi de ardei iute.
Ierburile aromatice și condimentele vor infuza untul care se topește cu o aromă complexă. Folosește o lingură și pune amestecul peste cotletele fierbinți. Continuă până când observi că nu mai fac spumă. Mută cotletele pe un fund de lemn.
6. Lasă cotletele să se odihnească, din nou
În timp ce cotletele stau pe fundul din lemn temperatura cărnii va continua să crească pe măsură ce aromele se redistribuie, iar carnea se frăgezește. Le poți înfășura și în folie de aluminiu, dar cel mai important este să nu le atingi timp de 10 minute.
7. Servește
Poți servi cotletele așa cum sunt sau poți îndepărta partea cu os. Combină-le cu o garnitură de cartofi la cuptor sau cu o salată de crudități și vei obține o masă delicioasă, pe placul tuturor.
Sursa: eva.ro
01.02.2019
18:30
3532
REȚETĂ // Cel mai rapid aperitiv – chiftele de cartofi cu brânză
28.01.2019
14:19
4245
REȚETĂ// Quiche cu piept de pui și broccoli
25.01.2019
17:19
3462
REȚETĂ // Budincă de cafea
22.01.2019
15:19
3407
REȚETĂ // Desert rapid și gustos - Omletă cu mere
19.01.2019
15:04
3055
REȚETĂ // Orez cu pui
17.01.2019
18:30
3494
REȚETĂ // Friptură delicioasă cu ciuperci
15.01.2019
17:21
5258
REȚETĂ împărătească // Pui Marengo
14.01.2019
17:40
3675
REȚETĂ // Sănătos și gustos. Supă crema de dovleac cu parmezan
28.12.2018
13:19
2302
REȚETE // Cocktailuri DELICIOASE pe care le poți prepara de Revelion. Îți vei surprinde invitații!
26.12.2018
16:30
2455
REȚETĂ // Tort Dracula
24.12.2018
08:04
3769
REȚETĂ // Friptură de porc la tavă cu portocale si rozmarin
19.12.2018
08:30
48592
REȚETĂ // Prăjitura care a înnebunit planeta
03.11.2025
12:21
2
Israelul recuperează trupurile a trei soldați răpiți de Hamas
03.11.2025
10:30
255
Mihai Popșoi reprezintă Moldova la Conferința UNESCO din Samarkand: Șanse mari pentru un loc în Consiliul Executiv
03.11.2025
10:17
266
„November Investment Brunch – Bucharest Real Estate Event”: Proimobil prezintă direcțiile de investiții pentru 2026
03.11.2025
10:07
299
Funcționarii publici, pregătiți pentru analiza impactului actelor normative: un pas spre reforma administrației publice din Moldova
03.11.2025
09:44
280
Conflicte ajunse la capăt: Bărbat din Chișinău își primește pedeapsa pentru violență gravă!
03.11.2025
08:17
369
Trump sugerează că Rusia și China ar efectua teste nucleare secrete, iar SUA ar putea să urmeze exemplul
03.11.2025
07:53
388
Horoscopul zilei 03.11.2025
03.11.2025
07:09
372
Trump rămâne reticent în privința furnizării de rachete Tomahawk către Ucraina
02.11.2025
22:53
535
Hamas predă trei cadavre ale ostaticilor în cadrul schimbului ambițios cu Israelul
02.11.2025
19:00
835
Prognoza meteo pentru săptămâna 3-9 noiembrie 2025
02.11.2025
12:44
796
Hipersomnia idiopatică: provocările și impactul profund asupra vieții de zi cu zi
02.11.2025
10:05
994
Kremlinul respinge necesitatea unei întâlniri Putin-Trump, mizând pe eforturile diplomatice pentru Ucraina
02.11.2025
10:03
1171
Prizonierii nord-coreeni capturați în Ucraina cer azil în Coreea de Sud pentru a evita „condamnarea la moarte” dacă se întorc în Nord
02.11.2025
09:37
1011
Atacuri devastatoare în Ucraina: regiunea Zaporojie rămâne fără energie, iar victimele cresc în Odesa și Dnipropetrovsk
02.11.2025
08:13
774
Horoscopul zilei 02.11.2025
02.11.2025
07:50
1068
Congresul american se opune retragerii trupelor din România: o bătălie legislativă în pregătire împotriva planului Pentagonului.
02.11.2025
07:04
1023
Atac cu drone în portul Tuapse: un petrolier și infrastructura avariate de flăcări în urma unui raid ucrainean la Marea Neagră
01.11.2025
20:48
1898
Schimbare bruscă de temperatură duminică, 02.11.2025
01.11.2025
20:44
988
Premierul Ucrainei felicită Guvernul Munteanu, subliniind colaborarea pentru democrație și integrare europeană
01.11.2025
19:49
998
Marta Kos își exprimă dorința de colaborare cu noul Guvern Munteanu pentru a impulsiona reformele în drumul spre UE
01.11.2025
17:11
924
Premierul României sprijină noul Guvern al Republicii Moldova în eforturile sale de aderare la UE
01.11.2025
16:29
977
Mihai Popșoi promite intensificarea relațiilor externe pentru apropierea de Uniunea Europeană și dezvoltarea economică a Republicii Moldova
01.11.2025
16:02
901
Nouă strategie promițătoare în tratarea leucemiei: succes remarcabil în modele preclinice
01.11.2025
15:02
935
Guvernul Munteanu preia conducerea: Decretul de numire publicat oficial de Președinție
01.11.2025
14:58
976
Atacurile nocturne cu rachete rusești asupra Ucrainei au atins un nou record în octombrie 2023, vizând rețeaua energetică și provocând pene masive de curent.
Mihai Popșoi reprezintă Moldova la Conferința UNESCO din Samarkand: Șanse mari pentru un loc în Consiliul Executiv
„November Investment Brunch – Bucharest Real Estate Event”: Proimobil prezintă direcțiile de investiții pentru 2026
Funcționarii publici, pregătiți pentru analiza impactului actelor normative: un pas spre reforma administrației publice din Moldova
Conflicte ajunse la capăt: Bărbat din Chișinău își primește pedeapsa pentru violență gravă!


Inapoi


