05:54:44 03.12.2021
Stiri

Banca Mondială anunță noul director pentru Moldova

Economie 13.07.2014 10:25 Vizualizări1461 Autor: Ziarul National
Banca Mondială anunță noul director pentru Moldova


Directorul regional al Băncii Mondiale pentru Belarus, Moldova și Ucraina, Qimiao Fan, l-a prezentat recent autorităților din Republica Moldova pe noul director al Băncii Mondiale pentru Moldova, Alex Kremer.

Mandatul lui Kremer, care a deținut până acum funcția de director al Băncii Mondiale pentru Republica Kârgâză (2010-2014) și economist sectorial principal în regiunea Orientul Mijlociu și Africa de Nord în cadrul Băncii Mondiale, va începe la Chişinău pe 1 august curent.

Alex Kremer a deţinut şi funcţii oficiale în UE, cea mai recentă fiind funcția de consilier economic și politic în Harare, Zimbabwe.

"Banca Mondială se bucură de un parteneriat fructuos și amplu cu Republica Moldova. Dl Kremer aduce în această nouă funcție o experiență bogată și competențe solide în domeniul dezvoltării. Sperăm că acest lucru va contribui la consolidarea și aprofundarea parteneriatului între Banca Mondială și Republica Moldova pe durata mandatului dlui Kremer în calitate de director de țară pentru Moldova”, a declarat Qimiao Fan.

De la aderarea Republicii Moldova la Banca Mondială în 1992, peste un miliard dolari SUA au fost alocați pentru un număr de 49 operațiuni în țară. În prezent, portofoliul Băncii Mondiale include opt proiecte active, suma angajamentelor totale constituind 189,9 milioane de dolari SUA.

Domeniile de asistență includ reforma cadrului de reglementare și dezvoltarea mediului de afaceri, educația, asistența socială, guvernarea electronică, sănătatea, agricultura, mediul și altele.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

26.11.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // România și nevoia de...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md