17:06:57 25.02.2024
Stiri

Analistul Anatol Țăranu e sigur ca autoritățile vor RESPECTA recomandările Comisiei de la Veneția, cu o singură EXCEPȚIE

Politică 20.06.2017 14:00 Vizualizări5224 Autor: Ziarul National
Analistul Anatol Țăranu e sigur ca autoritățile vor RESPECTA recomandările Comisiei de la Veneția, cu o singură EXCEPȚIE arena.md


Analistul politic Anatol Țăranu crede că guvernarea de la Chișinău va lua în considerare avizul Comisiei de la Veneția, dat publicității luni, însă nu toate recomandările vor putea fi implementate.

Potrivit lui Țăranu, relația R. Moldova cu UE, în contextul modificării legislației electorale, depinde de foarte mult cum va aborda guvernarea recomandările Comisiei de la Veneția.

„Depinde cât de punctual vor fi luate în considerare recomandările Comisiei de la Veneția, fiindcă relația UE cu R. Moldova va fi în funcție de cât de conștient guvernarea va aborda aceste recomandări. Eu cred că guvernarea va lua în considerare aceste recomandări ale Comisiei. Suspendarea sau chiar anularea asistenței macrofinanciară poate fi admisă, dar eu nu admit că guvernarea ar respinge recomandările Comisiei de la Veneția. Eu nu cred că va exista o asemenea abordare”, a declarat analistul pentru oficial.md.

Totuși, Țăranu a afirmat că o singură recomandare nu va putea fi realizată – cea privind consensul larg.

„Autoritățile de la noi ar fi oportun să implementeze recomandările. De fapt, există o recomandare care nu poate fi implementată – cea cu privire la necesitatea obținerii unui consens larg privind reformele. Acest lucru nu poate fi obținut de către guvernare și cred că această recomandare va rămâne neimplementată. Dar, în ultima instanță, aceasta nu va influența relația cu partenerii noștri europeni”, a conchis sursa citată.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md